Van Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne hazır: 80 milyon için adalet istiyoruz

HDP tarafından Diyarbakır ve İstanbul’da gerçekleştirilen ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ yarın Van’da başlıyor. Nöbet öncesinde açıklama yapan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, "Adalet talebimiz 80 milyonun talebidir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DİYARBAKIR - ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin üçüncüsü yarın Van’da başlayacak. Nöbet öncesinde HDP İl binasında basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısında ilk olarak konuşan HDP Van Milletvekili Lezgin Botan, HDP olarak bugüne kadar hem mecliste, hem de halk içinde düzenledikleri etkinliklerle mücadele yürüttüklerini söyledi. Bugün de 20 Temmuz darbesinin yarattığı kaos, hukuksuzluk, adaletsizliğin arşı alaya yükseldiğini kaydeden Botan, “Yarın saat 12.30’da Van’da Eş Genel Başkanımız Serpil Kemalbay, parti Sözcümüz Osman Baydemir ve 12 milletvekili arkadaşımızla birlikte Musa Anter Parkında Vicdan ve Adalet  Nöbeti’ni başlatıyoruz. Nöbetimiz 7 gün sürecektir. Bu sürece halkımızın, STK’ların, kanaat önderleri ve tüm Serhat halkına göstermiş oldukları ilgiden dolayı şimdiden teşekkür ediyoruz. Biz herkes için Adalet istiyoruz. Adalet talebimiz 80 milyonun talebidir.” diye konuştu.

Basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Gülistan Orhan, DBP Van İl Eş Başkan Vekili Çetin Ergin, HDP PM Üyesi Zelal Karakaya, HDP Van Milletvekili Lezgin Botan ve Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan katıldı.

'YAŞANANLAR ADALETSİZLİKTİR'

Botan’ın ardından söz alan HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise şunları kaydetti : “ Diyarbakır ve İstanbul’da gerçekleştirdikleri Vicdan ve Adalet Nöbetlerine halklarımız büyük bir destek sundu. Yarın Van’da da aynı sürecin başlayacak. Şu anda yaşanan Adaletsizliktir, Adaletsizlikte vicdansızlığı yaratır. Dolayısıyla 80 milyonun mağdur edilmesine karşı  Vicdan ve Adalet Nöbeti başlattık. Her ne kadar hükümet bunu engellemeye çalışsa da vicdan sahibi insanlara büyük görev düşüyor. Bu anlam da Van halkını da yarın nöbetimize davet ediyoruz. (DUVAR)