Osman Baydemir: Bu daha başlangıç…

‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’ Yoğurtçu Parkı’ndaki 4'üncü gününü geride bıraktı. HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, 4'üncü günde nöbet alanına geldi. Baydemir, “Vicdan; etnik kimlik, inançsal kimlik tanımaz. Bizim amacımız bir vicdan hareketi yaratmak. Ve bu daha başlangıç…” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP’nin başlatmış olduğu, ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin İstanbul Yoğurtçu Parkı’ndaki 4'üncü günü geride kaldı. İlk günden beri parktaki abluka devam ediyor. 4'üncü günün son saatlerinde nöbet alanını Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’ndan (KESK) heyetler nöbet alanını ziyaret etmek istedi. Fakat heyetler polisler tarafından dakikalarca parkın girişinde bekletildi. Daha sonra 'sayılarak' alınan heyetlerin 23'er kişi olarak parka girmesine izin verildi. Heyet üyelerinin birçoğu da nöbet alanına giremedi.

Öte yandan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir nöbetin İstanbul’daki 4'üncü gününde nöbet alanına geldi. Baydemir, park alanına kurulan bariyerlere tepki gösterirken, “Vicdan hareketi bütün barikatları aşarak bir insan seline dönüşecek…” dedi.

İşte, ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin 4'üncü günü…

‘BU DAHA BAŞLANGIÇ…’

Nöbetin ilk gününden beri birçok HDP milletvekili parktaki nöbetlerini sürdürüyor. Yoğurtçu Parkı’ndaki nöbete 4'üncü gün gelen HDP Sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, parktaki bariyerlere tepki gösterdi. Baydemir, Diyarbakır'da bariyerlerle girişlerin sınırlandığını hatırlatarak şöyle devam etti:

“Adalet ve vicdan nöbetinde önemli olan vicdanlarda nasıl bir yankı bulduğudur. Vicdanın sınırı yoktur. Vicdan sınır tanımaz. Vicdan etnik kimlik, inançsal kimlik tanımaz. Bizim amacımız bir vicdan hareketi yaratmak. Ve bu daha başlangıç. Ben inanıyorum ki vicdan hareketi, demokrasi hareketi, eşitlik, özgürlük ve bir arada yaşama hareketi herhangi bir sınır tanımayacaktır. Bu harekette bütün barajları, bütün engelleri, bütün barikatları aşacak ve bu hareket bir insan seline dönüşecektir.”

barikat-iç

Halkların Demokratik Kongresi (HDK), İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Suruç Aileleri İnisiyatifi, Kürt şarkıcı Rojda ve CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı nöbetin 4'üncü gününde parkı ziyaret edenler oldu.

heyet-iç

‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde yarın basın mensuplarının, cezaevinde tutuklu bulunan gazeteci meslektaşlarının serbest bırakılması için nöbet alanında olması bekleniyor.