Yıldız Hamidiye Camisi yeniden ibadete açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından açılışını yaptığı Yıldız Hamidiye Camisi'nde yaptığı konuşmada, "Dinini, kültürünü bilen kuşaklar yetiştirmekte kararlıyız" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1885 yılında Sultan 2'nci Abdülhamit tarafından mimar Nikolaidis Jelpuylo'ya yaptırılan Yıldız Hamidiye Camisi, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle yeniden ibadete açıldı.

Erdoğan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar eşlik etti.

Yıldız Hamidiye Camisi: Tam da Abdülhamid'in istediği gibi olmamıştı...Yıldız Hamidiye Camisi: Tam da Abdülhamid'in istediği gibi olmamıştı...

Erdoğan, caminin açılışında yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bu eser İstanbul için gerçekten müstesna bir eser. Mabetlerimizin göğsüne namahrem eli değdirmemek için bu coğrafyada bin yıldır kesintisiz mücadele diyor topraklarımızı kanlarımızla suluyoruz. Bugün de ülkemize ve milletimize saldıranlar dikkat edin mabedetlerimizi hedef alıyorlar.

yıldızcami

15 Temmuz’da Gölbaşı'ndaki mütevazi camimiz ve Beştepe’deki millet camimiz savaş uçaklarıyla bombalandı. İstanbul’da sela okuyan pek çok cami darbeciler tarafından kurşunlandı. İzmir’de sela okuyan bir görevlimize hoyratça saldırıldı. Bütün bunlar tesadüfi değildir.

Allah’ın izniyle Türkiye’de ezanları susturmaya bayrakları indirmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Şimdi Çamlıca sırtlarında artık silueti tamamen ortaya çıkmış olan camimiz gibi yeni abide eserler de inşa ediyoruz. Çamlıca tepesindeki o camimiz de inşallah Cumhuriyet tarihinin hatta Osmanlı’ya da şöyle uzandığımızda belki bir numara olacak. Dinini, kültürünü bilen kuşaklar yetiştirmekte kararlıyız. Eksikler olabilir ama eksikleri kısa sürede tamamlayacağımıza eminim." (HABER MERKEZİ)