Tuncay Özkan'ın teslim ettiği Flash diskin içinde ne var?

Tuncay'ın Özkan'ın savcılığa teslim ettiği flash diskin içinde, TSK içinde fişlenen subayların listesi olduğu belirtildi. İddiaya göre, subaylar 4 kategoriye ayrılarak fişlenmiş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, 2007 yılında Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Tuncay Özkan'ın, dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ'a verdiği flash diskle ilgili olarak, "Disk, Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert’ten önce FETÖ’nün Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz’e ulaştırılıyor. Adil Öksüz, flash diskteki bilgileri doğruluyor, tüm emeklerimiz boşa gitti diye gözyaşı döküyor" dedi.

Selvi, "Flash disk’in sırrı" başlıklı yazısında, söz konusu diskin deşifre edilen bölümlerinin içinde ne olduğunu ise şöyle sıraladı:

“TSK içindeki subaylar ‘Alevi’, ‘Kürt’, ‘Solcu’, ‘Pornocu’ diye dörde ayrılmış.

1- Alevi Subaylar fişlenmiş.

2- Hilmi Özkök dahil Genelkurmay Başkanı olacak 86 generalin aileleri tek tek incelenmiş.

3- Kızlardan katalog yapılıp evlenecek subaylara gönderilmiş.

4- İşin en can alıcı noktası ise “TSK içindeki FETÖ’cü subaylar fişlenmiş.”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 25 Temmuz'da, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, 2007 yılında Tuncay Özkan’a gelen bir diskteki bilgilerin Genelkurmay ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na gönderildiğini ancak dosyanın Akın Öztürk tarafından kapatıldığını söylemişti. Kılıçdaroğlu, “9 Şubat 2009’da flaş diskteki bütün bilgiler bir dosyaya aktarılır ve dosya bir şey yok diye kapanır. Bu flaş bellekte 15 bin subay ve astsubay içeren bilgi ve belge vardı. Yaşam biçimi ve alışkanlıklarına dair bilgiler vardı. 86 general hakkında özel fişleme bilgileri vardı. Örgütle bağları, himmet ilişkileri vardı. Elimine edilmek istenen TSK mensuplarının nasıl şikayet edileceği yazışma örnekleri vardı ve bu dosya 2009’da kapatıldı. 2007’de Tuncay bey teslim ediyor, 2008’de gözaltına alınıyor, 6 yıl hapishanede kalıyor" demişti.

Tuncay Özkan ise o dönem eski bir hakem tarafından kendisine verildiğini öne sürdüğü diski geçen hafta savcılığa iletmişti.