Cumhurbaşkanı Erdoğan kime mesaj verdi?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında AK Parti'ye dönük yaptığı uyarıların muhataplarının kim olduğu sorusu gündeme geldi. Hürriyet yazarı Selvi'ye göre, mesajın adresi bazı belediye başkanları ve vekiller, hatta bakanlar.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 16 Nisan referandumu sonrası yaptığı metal yorgunluğu uyarısını dün daha geniş kapsamlı olarak tekrarladı. Erdoğan'ın, AK Parti Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmadaki, "Teşkilatlar, belediyeler eğer bizim dava idraki ile hareket etmiyorsa, bize zarar veriyor demektir. Zarar veren kardeşlerimizi uyarıyorum, biz uyarmadan kendileri bu uyarıyı yapsınlar ve adımı da atsınlar" çağrısının muhatabının hafta sonu protokol kavgasının yaşandığı Ordu Belediye Başkanı Enver Yılmaz olduğu öne sürüldü.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, "Erdoğan kime mesaj verdi?" başlıklı yazısında, konuya ilişkin kulis bilgisini şöyle aktardı:

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partililere yönelik mesajları, hafta sonu Ordu’da meydana gelen yumruklaşma olayı ile bağlantılı olarak değerlendirildi. Ama sadece o olay değil, başka sorunlar da söz konusu. Bazı yerlerdeki gerilim, siyasi rekabet boyutunu aşmaya başladı. Bakanlar ile belediye başkanlarının aynı etkinliklere katılmadığı yerler var.

... Peki adım atılmazsa ne olacak? O zaman siyasetin altın kuralı devreye girecek. Erdoğan değişmeyeni değiştirecek."