Meclis lokantasından hastaneye özel hizmet

Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın hastanede yattığı dönemde Meclis Lokantası’ndan hastaneye yemek hizmeti verildi. Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, bunun sadece yakın korumalar için yapıldığını ve yemek hizmetleri bedelinin Meclis Başkanı Kahraman tarafından ödendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın tedavi gördüğü süreçte meclis lokantasından yemek hizmeti aldığı ortaya çıktı. Meclis Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu hizmetin bedeli Meclis Başkanı Kahraman tarafından ödendi.

'HASTANEYE KAÇ GARSON GİTTİ?'

Meclis Başkanı Kahraman’ın Güven Hastanesi’nde tedavi gördüğü süreçte konuşlan iddiaları CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal bir soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı. Tanal, Meclis Başkanı Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verdiği önergede, “TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a hizmet etmek üzere Meclis garsonlarının özel görevle Güven Hastanesi’ne gittiği doğru mudur? Doğru ise kaç garson gitmiştir? TBMM lokantasından, hastaneye sabah, öğle ve akşam servis yapıldığı doğru mu? Servis yapıldı ise bunun ödeneği kim tarafından karşılandı?” diye sordu.

'MASRAFLARI MECLİS BAŞKANI ÖDEDİ'

Tanal’ın sorularına yanıt, Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’dan geldi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın aort anevrizması ameliyatından sonra zaman zaman hastanede yatarak tedavi gördüğünü belirten Aydın, iddialarla ilgili sorulara ise şu yanıtı verdi:

“Hastane sürecinde görev yapması zorunlu olan yakın korumaların yemek ihtiyaçlarının karşılanmasında güçlük çekildiği zamanlarda TBMM Lokantasından yemek hizmeti sunulmuş olup, yemek hizmetlerinin bedeli bizzat TBMM Başkanı tarafından ödenmiştir.”

5 GARSON GÖREVLENDİRİLDİ İDDİASI

Kahraman’ın tedavi gördüğü süreçte meclis lokantasından yemek getirildiği ve yine meclis lokantasından 5 garsonun da Kahraman’ı ziyaret edenlere servis yapmak amacıyla özel olarak hastanede görevlendirildiği gündeme gelmişti. Kahraman ameliyatın ardından yaklaşık 15 gün hastanede yattı.