Yıldırım'dan sinangoga saldırı açıklaması: Vatandaşlar soğukkanlı olmalı

Başbakan Binali Yıldırım Almanya ve Mescid'i Aksa konusunda gazetecilere açıklamalar yaptı. Yıldırım, İstanbul'da yaşanan sinagog saldırısı ile ilgili de 'soğukkanlılık' çağrısı yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım dün akşam İstanbul'da yaşanan sinangog saldırısı ile ilgili olarak 'vatandaşları soğukkanlı olmaya çağırıyorum' dedi. Yıldırım, Almanya ve Türkiye'nin iki ezeli dost olduğunu da belirterek sorunların çözüleceğine inandığını belirtti.

Sinagoga tehdit: İbadet yaptırmayızSinagoga tehdit: İbadet yaptırmayız

Türkiye'nin Almanya ile ezeli bir dostluğu olduğunu ve hükümetin bu ülkeyi bir stratejik ortak olarak gördüğünü söyleyen Yıldırım, "İlişkilerin bozulması Almanya'nın da Türkiye'nin zararına. İsteğimiz hükümranlık haklarımıza zarar verenlerin dostlarımız tarafında himaye ediliyor görüntüsü verilmesi halkımızı üzer. Türkiye'de 68 Alman şirketine soruşturma başlatıldığı da külliyen yalan. Burada iş yapanları tedirginliğe itecek haberler yayılmamalı, ne araştırma ne soruşturma var. Terörle korkutup insanların sokağa çıkmasını engellerseniz teröre hizmet edersiniz" dedi.

SOĞUKKANLILIK ÇAĞRISI

İsrail'in Mescid-i Aksa'daki girişleri sınırlaması ve İstanbul'da dün yaşanan Neve Şalom sinangog saldırısı ile ilgili ise şunları söyledi, "Bir saldırı sonucu İsrail bu uygulamayı yaptı. Geçen hafta cuma namazı kılınamadı. Bu hafta kademeli olarak kılınacağı açıklandı. Ama namaza gelen cemaatin tamamını aramak ibadeti zorlaştırır. Başka çözümler bulunur. Vatandaşlarımıza, Müslümanlara daha soğukkanlı olmalarını tavsiye ediyoruz." (HABER MERKEZİ)

500 yıllık vatandaşa 'ibadet yaptırmayız' tehdidi!500 yıllık vatandaşa 'ibadet yaptırmayız' tehdidi!