İsmail Kahraman: Meral Kılıçdaroğlu masum bir teşbih

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meral Akşener için bir iftar yemeğinde 'Meral Kılıçdaroğlu' ifadesini kullandığını kabul etti. Ancak, bu ifadeyi 'masum bir teşbih' olarak nitelendiren Kahraman, Akşener'i 'ucuz ve seviyesiz polemik yapmakla' suçladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 'Meral Kılıçdaroğlu' dediği için kendisini eleştiren Meral Akşener'e yanıt verdi. Kullandığı bu ifadeyi özel hayatla ilişkilendirmenin cahillik olduğunu söyleyen Kahraman, Akşener'i seviyesiz davranmakla suçladı.

Yeni parti hazırlığını sürdüren Meral Akşener, Ramazan ayındaki bir iftar programında kendisine hakaret ettiğini belirttiği TBMM Başkanı İsmail Kahraman’a bir mektup göndermişti. Akşener, söz konusu mektupta, “İstanbul’da İş Dünyası Vakfı’nca verilen iftarda, bir grup ortak tanıdıklarımızın olduğu iftar masasında yapılan sohbet esnasında, adımın geçmesi üzerine ‘Şu Meral Kılıçdaroğlu mu?’ dediğinizi esefle öğrendim. Bir kadının soyadının ancak evlilik vasıtası ile değişeceği açık bir gerçek olmasına rağmen, bu kadar alçak ve şerefsiz bir yakıştırmayı yapmışsınız. İslami bilgilere vakıf olmak, aileden dini terbiye almış olmak, hukuk öğrenimi, hac görevini yapmak, en yüksek makamlarda görev yapmak ve geride bıraktığınız 77 yıllık bir ömür görülüyor ki size hiçbir şey kazandırmamış. 28 Şubat döneminde Bakanlar Kurulu’nda görev yapmıştık. Eşim ile hemşeri olmanız nedeniyle bana ‘gelinimiz’ derdiniz. Anlaşılan siz yüce dinimizin ahlak ve faziletinden bir şey almadığınız gibi, Türk örf ve geleneklerinden de bir nasip almamışsınız" demişti.

KABUL ETTİ, AKŞENER'İ SUÇLADI

Hürriyet'te yer alan habere göre, Kahraman, Akşener'e aynı sertlikte yanıt verdi. "Ramazan ayında İstanbul’da İş Dünyası Vakfı tarafından düzenlenen iftar yemeği sonrasında Sayın Meclis başkanımızın ayaküstü birkaç kişiyle arasındaki konuşmada geçen masum bir teşbih, muhatapları tarafından gündem oluşturmaya ve gündemde kalmaya yönelik art niyetli bir şekilde kamuoyuna yakışıksız ifadelerle yansıtıldı. İki kişi arasındaki siyasi söylemlerdeki paralelliği ifade eden bir teşbihi kişilerin mahremiyeti ve özel hayatı ile ilgili olarak algılamak cahillik veya art niyetliliktir" diyen Kahraman, "Siyasi literatürde makul karşılanacak, siyasi görüşlerin müşterekliğini ifade eden bir teşbihin zorlamayla bir mağduriyet söz konusuymuş gibi paylaşılması, 'mal bulmuş mağribi gibi' ucuz ve seviyesiz bir siyasi polemik konusu yapılma çabası kabul edilebilir bir durum değildir" açıklamasında bulundu.

(HABER MERKEZİ)