Tanrıkulu, Koray Çalışkan'ı sordu!

CHP'li Tanrıkulu, Koray Çalışkan'ın gözaltına alınmasını Yıldırım'a sordu: Resmi suçlama nedir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Boğaziçi ve Medeniyet Üniversitesi’nde gerçekleşen operasyonları Başbakan Binali Yıldırım'a sordu. Önergede 'gözaltına alınan akademisyenlerin bir kısmının 'FETÖ' ile bir ilgisinin olmadığı' belirten Tanrıkulu "Savcılık tarafından yöneltilen resmi suçlama nedir?" diye sordu.

Dün gerçekleşen operasyonda aralarında yazar, sinema yönetmeni ve Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden Doçent Koray Çalışkan'ın da aralarında bulunduğu 42 akademisyen gözaltına alındı. Koray Çalışkan’ın 'FETÖ imamı olduğu iddia edilen Cemal Uşşak'la yoğun biçimde irtibatlı olduğu öne sürüldü.

Koray Çalışkan gözaltına alındıKoray Çalışkan gözaltına alındı

Tanrıkulu tarafından verilen önergede şu sorular yer aldı;

Gözaltı kararı verilen akademisyenlerin isimleri nedir? Haklarında Cumhuriyet Savcılığı tarafından yöneltilen resmi suçlama nedir?

Gözaltına alınan akademisyenler hakkında somut deliller var mıdır? Somut delil yoksa, sahte gizli tanık yöntemi ile delil üretildiği iddiaları doğru mudur?

İddialar doğru ise, 2004 – 2017 yılları arasında yıllar bazında sahte gizli tanık yöntemi ile kaç kişi hakkında delil üretilmiştir?

Koray Çalışkan’ın FETÖ imamı Cemal Uşşak’la yoğun biçimde irtibatlı olduğunun öne sürüldüğü, ancak, Uşşak’ın 2016 yılında yurtdışında kanserden öldüğünün belirtildiği ve bu durumda Koray Çalışkan’a ‘ölü imamla konuştun’ suçlaması yapıldığı iddiası doğru mudur?

Gözaltı işlemi sırasında cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik aletlerin dijital kopyası alınmış mıdır?

Akademisyenlerin elektronik aletlerinin dijital kopyası gözaltı işleminden önce alınmadıysa, daha sonraki süreçte hard disklere suç unsuru içeren yüklemeler yapılıp yapılmadığı nasıl kanıtlanacaktır?

2004 – 2017 yılları arasında yıllar bazında gözaltına alınanların (gözaltına alınanların kimler olduğu da belirtilerek) cep telefonu, bilgisayar gibi elektronik aletlerinin gözaltı işleminden önce ve gözaltı işlemi esnasında dijital kopyası alınmadan, sonraki süreçte kimler tarafından hard disklere suç unsuru içeren yüklemeler yapıldığı tespit edilmiştir? Bu kişiler hakkında ne tür işlemler yapılmıştır?