HDP'den Ayşe Arman'a mektup

HDP'li Taşdemir'den Ayşe Arman'a mektup: Ülkede, esasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte resmi olarak seçilmiş 3 kadın büyükşehir belediye başkanı var

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Kadın Meclisi Sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir Hürriyet gazetesi yazarı Ayşe Arman'a bir mektup göndererek yerlerine kayyım atanan kadın belediye başkanlarının emeğinin yok sayılmasına ortak olmamasını istedi.

Arman'ın 2 Temmuz 2017'de yayınlanan röportajının girişinde, “Türkiye’de 81 il var ve sadece iki büyükşehir belediye başkanı kadın. Biri Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin, diğeri de Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu. Oysa daha çok olmalı. Kadınlar yerel yönetimlerde daha çok yer almalı” yazdığını hatırlatan Taşdemir, "Öncelikle kadınların yerel siyasete katılımını destekleyen ve teşvik eden sözleriniz ve röportajınız için sizi içtenlikle kutluyorum. Ancak, ülkede, esasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı ile birlikte resmi olarak seçilmiş 3 kadın büyükşehir belediye başkanı kadın var" dedi.

'UNUTMANIN PARÇASI OLMAYIN'

"Hatta yerel yönetimlerde eşbaşkanlık sistemi resmi olmasa da seçilmiş kadın belediye eşbaşkan sayısı 5" diye devam eden Taşdemir şunları söyledi: "Gültan Kışanak, 30 Mart 2015 yerel seçimlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Bunu hatırlatmak inanın bizim için çok üzücü, çünkü bu kazanımları aslen hepimizin yani tüm kadınların mücadelesinin bir sonucu olarak görüyoruz. OHAL’de kayyumla belediye başkanlıkları gasp edilen kadınların, açtığı onlarca (kadın sığınağı, danışma merkezi, atölyeler vb) kuruma da el konuldu, kapatıldı. Tüm bunların unutturulması, unutulması tüm kadınların emeğini yok saymak anlamına gelir. Sizden beklentimiz bu unutmanın parçası olmamanız." (HABER MERKEZİ)

Etiketler HDP kadın ayşe arman