Devlet Bahçeli: AP'nin kararı düşmanca bir yaklaşım

MHP lideri Bahçeli AP'nin kararını eleştirdi. Bahçeli, kararın düşmanca olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Parlamentosu'nun (AP), Türkiye'nin AB müzakerelerinin askıya alınması yönündeki kararını eleştirdi. Bahçeli, "Müzakerelerin askıya alınmasıyla ilgili raporun onaylanması tam anlamıyla temelsiz, mesnetsiz, düşmanca bir yaklaşımdır" ifadelerini kullandı. Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yapacağı ziyaretin "hoş karşılanmayacağını" duyuran Hollanda'ya tepki gösteren Bahçeli, gelişmeyi "açıkça demokrasi ve özgürlük inkarı" olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hollanda'nın 15 Temmuz'la ilgili karartma politikası, Türkiye'yi temsilen bu ülkedeki Türklerle buluşacak hükümet üyelerine engel çıkarması bir nevi zorbalık, açıkça demokrasi ve özgürlük inkarıdır" dedi.

'İSTİKRARSIZLIK DERİNLEŞİYOR'

MHP Genel Başkanı Bahçeli, gündemdeki konuları değerlendirdiği yazılı bir açıklama yayımladı. Darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz'un yıl dönümüne yaklaşıldığını hatırlatan Bahçeli, şunları kaydetti:

"İstikrarsızlık derinleşirken, huzursuzluk tırmanmaktadır. Bu kapsamda Türkiye'mizin beka ve birlik mücadelesi ağırlaşmaktadır. Ülkemiz hem içerden hem de dışardan gittikçe sertleşen, günden güne şiddetlenen bir kuşatma altındadır. Vicdan sahibi her insanımız, her vatandaşımız bu yalın ve yakın gerçeği görmektedir. Karşımızdaki manzara iç açıcı olmadığı gibi umut verici de değildir. 15 Temmuz hain FETÖ darbe kalkışmasının yıl dönümü yaklaştıkça toplumsal tansiyon artış göstermekte, provokasyon ihtimalleri çoğalmakta, kaos ve kargaşa beklentileri güçlenmektedir."

'CHP, YÜRÜDÜKÇE ZALİMLER EL OVUŞTURDU'

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı "Adalet Yürüyüşü"ne ilişkin de açıklamalarda bulundu. Bahçeli, yürüyüşün "Türkiye üzerinde kirli hesap ve hedefleri olan habis çevrelere" mevzi kazandırdığını savundu.

Bahçeli, "CHP, Türkiye'nin yıkım ve bölünmesini projelendiren odaklara göz kırptıkça, dahası onlarla aynı hizada adımlar attıkça bunalım döngüsü alanını genişletmiştir. CHP yürüdükçe zalimler el ovuşturmuş, hainler zemin kazanmış, hazımsızlar, husumet besleyenler, nefret salgınına tutulan yerli ve yabancı mihraklar Türkiye'nin belini kırmanın arayış ve çabasına koyulmuşlardır" dedi.

AP'YE TEPKİ: TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI TESCİLLENDİ

AP'nin Türkiye'yle Avrupa Birliği (AB) arasında üyelik müzakerelerinin askıya alınmasını öneren raporu kabul etmesini eleştiren Bahçeli, "Avrupa Parlamentosu 6 Temmuz 2017 tarihinde yanlı, samimiyetten uzak, dürüst ve dostane olmaktan tamamen mahrum siyasi bir karara imza atarak Türk ve Türkiye karşıtlığını bir kez daha tescillemiştir" ifadelerini kullandı.

'HOLLANDA'NIN ENGEL ÇIKARMASI ZORBALIKTIR'

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'in 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde yapacağı ziyaretin "hoş karşılanmayacağını" duyuran Hollanda Dışişleri Bakanlığı'na da tepki gösteren Bahçeli, şöyle devam etti:

"Avrupa Parlamentosu'nun kuvvetler ayrılığı ilkesi ve Kopenhag kriterlerini hatırlatarak müzakerelerin askıya alınmasıyla ilgili aldığı tavsiye kararı elbette hezeyan ve demokrasiyle ters düşen sapma halidir. Avrupa zihniyeti kendi kendisini yalanlamakta, sözde savunduğu değerlerle çelişmektedir. Kaldı ki, Hollanda'nın 15 Temmuz'la ilgili karartma politikası, Türkiye'yi temsilen bu ülkedeki Türklerle buluşacak hükümet üyelerine engel çıkarması bir nevi zorbalık, açıkça demokrasi ve özgürlük inkarıdır."

'İNCELDİĞİ YERDEN KOPACAKSA KOPSUN'

"Türkiye'nin Avrupa'dan öğreneceği bir şey olmadığı açıktır. Sistematik bir şekilde, belirli aralıklarla ülkemize Avrupa tarafından aba altından sopa gösterilmesi, küçümseme ve aşağılama teşebbüsünde bulunulması hiçbir değer ve insani mirasa sığmayacaktır. Türk milleti böylesi bir çirkin muamelenin muhatabı olmadığı gibi buna izin de vermeyecektir. AB'ye katılım müzakerelerinin durdurulması bağlamında ülkemizin tehdit edilmesi, şantaj altında tutulması asla iyi niyetli sayılamayacaktır. İp inceldiği yerden kopacaksa kopmalıdır. Türkiye hiç kimseye, hele AB'ye mahkum, mecbur ve muhtaç değildir. Hiçbir uluslararası yapı, oluşum, teşekkül, birlik veya kuruluş milletimize istikamet çizemeyecek, ayar veremeyecek, hizaya getirmeye cüret edemeyecektir. (DHA)