Başbakan Yıldırım'dan Adalet Yürüyüşü açıklaması: Artık kabak tadı verdi

Başbakan Binali Yıldırım Adalet Yürüyüşü'yle ilgili hem olumlu hem de sert açıklamalar yaptı: "Yürüyüş amacına ulaştı. Yürüyüşçüler hassas davrandı. Ama artık kabak tadı verdi." Yıldırım yürüyüşün pazar günü yapılacak miting sonrası bitmesi gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım Adalet Yürüyüşü ile ilgili hiçbir ihbarın ihmal edilmeden güvenlik güçlerinin ilk günden bu yana büyük çaba gösterdiğini söyledi. Yıldırım, "Tabii yollardaki doğal akış bozuluyor. Bunu dikkate alması gerekenler de düzenleyenlerdir. Ama bu konuda hassas davrandıklarını söyleyebilirim. Yürüyüş amacına ulaştı. Zaten ana muhalefet lideri de bunu bir bir açıkhava toplantısı ile bitireceklerini açıkladı. Devam etmesi hem ana muhalefet partisine hem de genel başkanına eziyet olur. Adalete bir an önce kavuşalım ama Meclis'te. Artık bu kabak tadı vermeye başladı bir an önce bitirelim. Yoksa iyi niyetli bir girişim olmaktan çıkmış olur dedi.

'KIBRIS DÜNYANIN SONU DEĞİL'

Yıldırım, Kıbrıs'ta görüşmelerin kesilmesini de değerlendirdi. Türkiye ve KKTC'nin çözümden yana bir tutum izlediğini söyleyen Yıldırım, "2004'teki referandum sonrası Güney Kıbrıs'ın AB'ye kabul edilmesi bugünlere giden yolları döşedi" dedi. Yıldırım, "Türkiye uluslararası hukuktan doğan bütün haklarını sonuna kadar kullanacaktır. Biz anlaşma sağlanması için gayretlere devam edeceğiz ama olmazsa da dünyanın sonu değil" dedi. (HABER MERKEZİ)