Meclis Başkanı açıklama yapmadığını açıkladı!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Başkanı'na 'Atatürk’e hakaretler karşısında neden sessiz kaldığını' sordu. Basın taraması yapan Meclis Başkanlığı da sessizliği teyit etti. 

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a Atatürk’e dönük hakaretler karşısında neden açıklama yapmadığı soruldu. Meclis Başkanlığı'nın yanıtı ise 'açıklama yapılmadığını açıklamak' oldu.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde son günlerde bazı basın yayın organlarına yansıyan Atatürk’e ve annesine dönük hakaretleri gündeme getirdi.

Tanal “Sayın Meclis Başkanı kınamamanızın sebebi nedir? İdeolojik düşünceniz midir? Atatürk’e bir tavrınız mı söz konusu? Hukukta 'sükut ikrardan gelir' sözü gereği sizin de Atatürk’e dil uzatanlarla aynı düşüncede olduğunuzu mu anlamalıyız” diye sordu.

Tanal’a yanıt Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın’dan geldi. Meclis Başkanı İsmail Kahraman’ın bu konuda değerlendirme yapmadığını teyit eden yanıtta şöyle denildi:

“İlgili önergenizde Atatürk’e yönelik hakaretler soru konusu yapılmıştır. Konuya ilişkin basın taraması sonucu, yazılı ve görsel basında TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yapmış olduğu herhangi bir açıklamaya rastlanılmamıştır. Ayrıca TBMM Başkanlığınca herhangi bir basın açıklaması yapılmamıştır.”