Kılıçdaroğlu: Her türlü provokasyona karşı hazırlıklıyız

'Adalet Yürüyüşü'nün 14'üncü gününde kısa bir açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, provokasyonlara gelmeyeceklerini yineleyerek, "Her türlü baskıya ve provokasyona karşı hazırlıklıyız" dedi. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, bugün 20 kilometre yürüdü.

Google Haberlere Abone ol

DÜZCE - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başlattığı 'Adalet Yürüyüşü' Bolu'nun ardından Düzce'yi de geçti. Sabah saat 08.00'de Düzce'den yola çıkan yürüyüş korteji ve Kılıçdaroğlu böylece Bolu'dan sonra ikinci il Düzce'yi de geride bıraktı. Yürüyüşün başlamasının hemen ardından yolda bir mermi çekirdeği bulundu. Yürüyüşe katılanlar merminin yoldan geçen bir arabadan atıldığını söyledi. Polisler olayı inceliyor.

mermigdozel .

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sabah 08.00'de yaptığı açıklamada, yürüyüş güzergahı boyunca zaman zaman provokatif girişimler olduğuna dikkat çekerek, "Zaman zaman sizlerin de tanık olduğu protestolar da oluyor. Ama bizim ellerimiz hiçbir zaman şiddete kalkmadı ve kalkmayacak. Tam tersine provokasyondan sonra gerek ben gerek arkadaşlarım gerek yürüyüşe katılan vatandaşlarım hep birlikte alkışlıyoruz. İstanbul'a kadar gülerek, eğlenerek yolumuza devam edeceğiz. Hiç kimse buna engel olmasın. Her türlü baskıya, provokasyona karşı hazırlıklıyız. Adalet, adalet adalet dedik ve bu bağlamda yürüyüşüme devam ediyoruz. Azimli, kararlıyız" dedi.

MYK TOPLANTISI YOLDA YAPILACAK

Kılıçdaroğlu, CHP MYK toplantısını da yürüyüş güzergahı üzerinde yapacaklarını söyledi.

Açıklamanın ardından kortej Sakarya'ya doğru yürüyüşe geçti. Kılıçdaroğlu, kenti ikiye bölen D-100 kenarında yürürken kendisini destekleyenlere selam verdi. Küçük protestolar da yaşandı. Polis tepki gösterenlerin önünde önlem alırken, yürüyüşe katılanlar, 'Hak, hukuk, adalet' sloganı attı.

adalet4

İlk etap Düzce çıkışındaki Küçük Sanayi Sitesi mevkisinde sona erdi ve mola verildi.

ADALET YURUYUSU 14.GUNUNDE DEVAM EDIYOR.FOTO:AKIN CELIKTAS/ISTANBUL,(DHA)

Yürüyüşün bugünkü etabına Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve Halkların Türkiye Komünist Partisi Genel Başkanı Erkan Baş, sanatçı Rutkay Aziz de katılıyor.

14'ÜNCÜ GÜNDE 20 KİLOMETRE YÜRÜNDÜ

Düzce il merkezinden başlayan bugünkü yürüyüş, Gümüşova ilçesinde tamamlandı. Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki binlerce kişi yürüyüşün 14'üncü gününde 20 Km. yol katetti. Dün Düzce il sınırında yürüyüş kortejinin karşılaştığı protestolar bugün yaşanmadı. Yürüyüş yarın devam edecek.

Dün akşam kortejin konakladığı yerde Düzce Belediyesi'ne ait bir aracın gübre bıraktığı iddialarına ilişkin CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Dün akşam ki o çirkin hareketin ardından gübreyi bırakan araç yakalandı" dedi.

Kortejin kamp yaptığı alanın önüne hayvan gübresi döken kamyon sürücüsü S.A., bu anların videosunu Facebook sayfasından paylaştı. Kortejin kamp yaptığı alanın önüne hayvan gübresi döken kamyon sürücüsü S.A., bu anların videosunu Facebook sayfasından paylaştı.

Kılıçdaroğlu'nun konaklayacağı tesisin önüne gübre döküldüKılıçdaroğlu'nun konaklayacağı tesisin önüne gübre döküldü

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala: Adalet Yürüyüşü büyüyecekSosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala: Adalet Yürüyüşü büyüyecek