Duvar Arkası: Cezaevinde unutulan HDP'li!

Cezaevinde 'unutulan' HDP'li... Erdoğan'ın 'takip edin' talimatına rağmen FETÖ davalarında istenen ilgi yakalanamıyor... Cumhurbaşkanının 'şeker'le imtihanı... Hepsi Duvar Arkası'nda...

Google Haberlere Abone ol

CEZAEVİNDE UNUTULAN HDP’Lİ

Türkiye’de yargının halini ortaya koyan sayısız olumsuz örneğe bir yenisi de geçtiğimiz günlerde eklendi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı iken gözaltına alınarak tutuklanan ve 9 ay boyunca cezaevinde kalan HDP PM üyesi Alp Altınörs, aynı dosyadan tutuklu bulunduğu kişilerle birlikte serbest bırakılırken Altınörs ile aynı koğuşta kalan ve yine aynı dosyadan tutuklu bulunan Erdal Bektaş tahliye edilmedi. Çünkü Bektaş’ın dosyası Bitlis’te unutulmuştu! Tokat’ta tutuklanıp dosyası Bitlis’te unutulan Bektaş, aynı dosyadan aylardır tutuklu bulunduğu isimlerden tam 10 gün sonra avukatların yoğun çabası sonucu serbest kaldı.

Duvar Arkası: THY'de 'zamane' filmleri!Duvar Arkası: THY'de 'zamane' filmleri!

‘TAKİP EDİN’ TALİMATINA RAĞMEN FETÖ DAVALARINA İLGİ AZ

sorusturma-gozalti-fetö-pdy .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle Beştepe'de bir araya geldiği iftarda STK yöneticilerini FETÖ davalarını takip etmeye çağırdı. Erdoğan, "…mahkemelerde hazır bulunmanızı özellikle rica ediyorum. Bunları takip etmelisiniz ve bu onların şovlarına falan fırsat vermeyecek, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize moral vermek, aynı zamanda meydanı bu alçaklara bırakmamak için süreç tamamlanana kadar mahkemeleri hem fiziki olarak hem de işlemler açısından çok yakından takip etmelisiniz” dedi. İşin aslı Cumhurbaşkanı bu çağrıyı haftalar önce iktidar partisine de yapmış olmasına rağmen duruşmalara ilgi istenen düzeye gelmemişti.

Cumhurbaşkanı’nın, ‘FETÖ davalarını AK Parti yöneticilerinin, bakanlarının ve milletvekillerinin izlemesi gerektiği’ yönündeki talimatı üzerine iktidar partisi özel bir görevlendirme ile tüm duruşmaları takip etmeye başlamıştı. Milletvekilleri, bakanlar, parti yöneticileri il il duruşmaları paylaştılar. Ancak bütün bunlara rağmen kamuoyunda davaların yeterli ilgiyi görmediğini düşünen AK Parti durumdan rahatsız. “Kendi arkadaşlarımız bile bu davaların önemini kavrayamadı” özeleştirisini yapan AK Partililer CHP’yi de şu sözlerle eleştiriyor, “Ergenekon, Balyoz gibi davaların sorumlusu FETÖ idi ve CHP’liler o davaları yakından takip ediyordu. Burada yargılananlar da FETÖ’cüler ve o gün o kumpasları kuranlar. Bunu bildikleri halde niçin duruşmalara gelmiyorlar?”

ERDOĞAN'IN ŞEKERİ

balyoz .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün bayram namazı sırasında yaşadığı rahatsızlığın 'şeker'den kaynaklandığı açıklandı. Cumhurbaşkanı kısa süren bir dinlenmenin ardından normale döndü ve hatta AK Parti'nin düzenlediği bayramlaşma töreninde de uzun bir konuşma yaptı. Ancak bu Erdoğan'ın 'şeker'le ilgili ilk rahatsızlığı değildi. 2006 yılında da yine şeker rahatsızlığı nedeniyle bayılan Erdoğan, apar topar hastaneye götürülmüştü. Bu sırada makam şoförü panikle anahtarı kontak üzerinde bırakıp inince, zırhlı Mercedes otomatik olarak kilitlenmişti. Baygın haldeki Erdoğan 8 dakika kadar araçta mahsur kalmış, testere ve balyozla cam kırılarak kurtarılmıştı. O zamanlar söz konusu rahatsızlığın 'epilepsi' olduğu söylense de şeker olduğu kesin olarak öğrenilmiş hatta zaman zaman kameralara da yansıyan 'sinirli anları' bu hastalığa bağlanmıştı. Son olarak bir diğer gerçek daha: Cumhurbaşkanı tatlıyı çok seviyor ve yiyor.