MHP'li Semih Yalçın: CHP otoyolları aşındırmaktan vazgeçmelidir

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP'nin başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin basın açıklaması yaptı: CHP, otoyolları aşındırmaktan vazgeçmelidir

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, CHP’nin Ankara’dan İstanbul’a başlattığı 'Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin yaptığı açıklamada 'FETÖ' gizl gizli faaliyetlerini sürdürüyor diyen Yalçın "CHP, sokak hareketlerini taklit ederek otoyolları aşındırmaktan vazgeçmelidir" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, yazılı bir açıklama yaparak, 'FETÖ'cülerin çıkarıldıkları mahkemelerde inkar tekniğini kullandığını ve yavaş harekete geçmeye başladığını savundu. Yalçın, "15 Temmuz ihanet kalkışmasıyla ilgili mahkemeler sürerken, bölücü örgüt FETÖ’nün dışarıda kalan elemanları, faaliyetlerini gizli gizli sürdürmektedir."

CHP’nin, 'FETÖ' soruşturmaları sürdüğü zaman diliminde kendine çıkar sağlamaya çalıştığını ileri süren MHP’li Yalçın, şunları kaydetti; "FETÖ, sokakları yeniden yangın yerine çevirmek ve adaletin tecellisini önce geciktirmek sonra da engellemek için çareler aramaktadır. FETÖ hem kamu vicdanının, hem de demokratik muhalefet olgusunun arkasına saklanma planları yapmaktadır. Halkın duygularını istismara yeltenen FETÖ, onun koruyuculuğuna ve merhametine ilticaya cüret etmektedir. FETÖ’nün kamu vicdanını sığınak yapmaya çalışması, suçlunun kurtarılmak için mahkeme heyetinden yardım istemesinden farksızdır. Hal böyleyken ana muhalefet partisi CHP; FETÖ davalarının sürdüğü bir zaman diliminde bundan kendine çıkar sağlamaya çalışmakta, yol boylarında şarkılı türkülü 2019 planları yapmaktadır"

'ADALET ARANACAKSA MAHKEME SÜRECİNİN İÇİNDE ARANMALI'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, açıklamasını şöyle sürdürdü: "CHP, bir yandan arkasında okyanus ötesindeki üst aklın durduğu Pensilvanya Kardinali’nin vekilliğine, diğer yandan da Beyaz Saray’ın Türkiye sözcülüğüne gönüllü talip olmuştur. CHP’nin yolu yol değildir. CHP, çıkmaza yürümektedir. Solun sokak eylemlerini sevdiği herkesin malumudur. Ancak CHP, solu marjinalleştiren ve sol partilere ebediyen iktidar yolunu kapatan sokak hareketlerini taklit ederek otoyolları aşındırmaktan vazgeçmelidir. CHP, makul ve mantıklı yollarda yürümelidir. Adalet aranacaksa önce FETÖ’nün acımasızca kanattığı kamu vicdanında ve şehitlerin aziz ruhlarının yüklediği ağır sorumlulukta, sonra da mahkeme sürecinin içinde aranmalıdır"