Erdoğan'ın 'yargı çağırırsa şaşmayın' sözlerine yürüyüşçü vekillerden tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Yargı sizi de çağırırsa şaşmayın" sözlerini değerlendiren Adalet Yürüyüşü'ndeki CHP milletvekilleri bu sözleri kendilerine yönelik 'tehdit' olarak değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün Adalet Yürüyüşü'ne ilişkin olarak 'halkı sokağa dökmeye çalışmak' eleştirisi getirmesine ve "Yargı sizi de çağırırsa şaşmayın" demesine CHP'li milletvekillerinden yanıt geldi.

TBMM Grup Başkanvekili Levent Gök, Erdoğan'ın sözleri için, "Cumhurbaşkanının sözleri tehdittir. Biz bu tehditlere pabuç bırakmayız. Barışçıl eylemi sulandırmaya çalışmasın. Adaletin geldiği bu noktanın bir numaralı sorumlusu Erdoğan'dır" dedi.

'KENDİSİ DEFALARCA ÇİĞNEDİ'

Adalet Yürüyüşü'nün üçüncü gününde Erdoğan'ın açıklamalarını değerlendiren Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "138. Madde'yi hatırlatıyor ama HSK üyelerinin kimlerden, nasıl atandığını gördük. Sulh cezalar otomatik tutuklama mahkemelerine dönüştü. Bu manzarada yargı bağımsızlığından bahsetmek komik. Kendisinin de inandığını sanmıyorum" derken İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da, "Tehdit ediyor. 138. Madde'yi defalarca kendisi çiğnedi. Bence bu yürüyüşten çok rahatsız. Bence bu yürüyüş amacına ulaştı. Bu eylem AKP'liler hariç bir bilinç oluşmasına yol açtı. Bu sefer başaramayacak. Adalet mağduriyeti değil tam tersine adaletsizliği temsil ediyor. Bu huzursuzluk ondan" şeklinde konuştu.

Erdoğan: Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayınErdoğan: Yargı sizi de çağırırsa şaşırmayın

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise şunları söyledi, "Yargıyı etkileme suçu varsa önce cumhurbaşkanı yargılanmalı. Can Dündar, Erdem Gül tahliye edilirken 'bunun hesabı verilecek' diyen Erdoğan'dır. İfadeye çağrılması gereken biri varsa bu dava devam ederken bu sözleri söyleyen Erdoğan'dır. Anayasa Mahkemesi kararı için 'tanımıyorum' diyen de Erdoğan'dır. Kamuoyu oluşturmak demokratik haktır bu suç oluşturmaz. Ayrıca mahkeme kararları ayet değildir, eleştirilmez değildir."

'SARAYIN SAVCILARINA TESLİM OLMAYACAĞIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, her geçen gün Erdoğan'ın telaşının arttığını belirtti. Erdoğan'ın açıklamasının savcılara talimat niteliğinde olduğunu savunan Tezcan, şunları kaydetti:

"Erdoğan'ın açıklamasının hiçbir yerinde "Adalet var" diyor ifadesi yok. AKP Genel Başkanı yine savcılara talimat vermiş. Bu, Kılıçdaroğlu'nu gözaltına alın talimatıdır savcılara. Bunu basın mensupları için yaptı, talimat alındı ve tutuklandılar. Biz değil saray savcılarından korkmak, tüm şer güçlerini bir araya getirseniz adalet arayışını sürdüreceğiz. Ayaklarımıza kara sular inene kadar. Yok öyle yağma. Recep Tayyip Erdoğan'ın şantajından korkmuyoruz. Kılıçdaroğlu bu cesaretin adıdır. Erdoğan 'çağırırlarsa' diyerek, çağırın talimatı veriyor. Çağırırlarsa gök kubbeyi dar ederiz. Biz özgürlük demokrasi kavgası veriyoruz. Sarayın savcılarına teslim olmayacağız."