İstanbul'a yürüyüş: Gandi sahaya indi

Kılıçdaroğlu, olağanüstü MYK toplantısının ardından Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki gösterdi. CHP lideri, yarın saat 11.00'de Ankara Güvenpark'ta olacağını açıkladı. CHP'nin Ankara'dan İstanbul'a yürüyüş başlatacağı öğrenildi. Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin de "Gandi sahaya indi" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında 25 yıl hapis cezası verilmesinin ardından olağanüstü toplanan CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısından sonra açıklama yaptı.

Gazetecilerden soru almayan Kılıçdaroğlu, Berberoğlu'na verilen hapis cezası ve tutuklama kararına tepki gösterirken şunları söyledi:

"Yıllarını medya özgürlüğü için harcayan bir isim. Hiç Bir delil olmaksızın 25 yıla mahkum edildi. Bunu asla kabul etmiyoruz. Bu kararı verenler bu kararın altında kalacaklar. Biz yıllarımızı demokrasi adalet için harcadık. 20 Temmuz darbesini yapanlar, adaleti, demokrasi yok ettiler. Hakim hakim olmaktan çıktı. Hakimler, gözünü dikmiş saraya 'nasıl bir talimat gelecek de öyle karar vereceğim' diyorlar. Bunların hiç biri hakim değil. Hepsi sarayın sopası olmuştur. Yarın saat 11'de Güvenpark'ta olacağım. Elimde bir afiş olacak, Üzerinde sadece 'adalet' yazacak. Dünyanın en soylu kavramıdır adalet. Adaletin olmadığı bir ülke mi olur? Devletin temeline dinamit koyuyorlar. Yarın saat 11.00'de Güvenpark'ta olacağım ve bir yürüyüşü başlatacağız. Adalet bu ülkeye gelinceye kadar."

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP’lilerle birlikte Ankara Güvernpark'tan Enis Berberoğlu'nun konulduğu İstanbul Maltepe Cezaevi'ne kadar yürüyüş başlatacağı bildirildi.

'GANDİ SAHAYA İNDİ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CNN Türk canlı yayınında Berberoğlu'nun tutuklanması hakkında açıklamalarda bulundu. Maltepe Cezaevi önünde konuşan Tekin, milletin seçtiği vekillerin, millet tarafından görevden gidebileceğini söyledi.

Mahkeme kararının siyasi olduğunu belirten Tekin, "Okuryazar olan her insan okuduğunda tutuklama çıkmayacağını bilir. Bu siyasi karara itiraz ediyoruz" dedi.  Kılıçdaroğlu'nun MYK toplantısı sonrasında açıkladığı eylem kararını değerlendiren Tekin, "Gandi sahaya indi" diye konuştu.

'GENEL BAŞKANIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kaç gün sürerse sürsün Ankara'dan İstanbul'a yürüyerek gideceğini söyledi. Tezcan, "Örgütlerimiz ve bizler de genel başkanımızı tabii ki yalnız bırakmayacağız. Adalet isteyen herkes de katılabilir" dedi.

Tutuklama kararı sonrası Genel Kurulu terk eden CHP'nin Meclis kararı da belli oldu. Tezcan, çalışmalar için yeter sayıda milletvekilinin Meclis'te bulunacağını onun dışındaki milletvekillerinin yürüyeceğini aktardı. (HABER MERKEZİ)