'Hezer'in milletvekilliği düşürülsün' raporu

HDP milletvekili Tuğba Hezer'in vekilliğinin düşürülmesine ilişkin sürecin sonuna gelindi. Çalışmasını tamamlayan Komisyon, devamsızlığının sabit olduğuna karar vererek oy çokluğu ile Hezer'in milletvekilliğinin düşürülmesini istedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'in devamsızlığı nedeniyle oluşturulan Hazırlık Komisyonu çalışmasını tamamladı. Komisyon raporunda oy çokluğu ile Hezer'in milletvekilliğinin düşürülmesi istendi.

Meclis Başkanlık Divanı, HDP'li Hezer'in 47 birleşime katılmadığı gerekçesiyle ve gönderdiği görevlendirme raporunu kabul etmeyerek dosyasını Anayasa ve Adalet Komisyonu üyelerince oluşturulan Karma Komisyon'a gönderdi. Karma Komisyon ilk toplantısında kura ile bir Hazırlık Komisyonu kurdu. Çalışmasını tamamlayan Komisyon, devamsızlığının sabit olduğuna karar vererek oy çokluğu ile Hezer'in milletvekilliğinin düşürülmesini istedi. Hazırlık Komisyonu raporu kesin hüküm içermiyor. Rapor, Karma Komisyon toplantısında ele alınacak. Karma Komisyon'da Hezer'in savunma hakkı bulunuyor. Hezer'in savunması için 14 Haziran'da toplanacak komisyonda savunmasını HDP Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder yapacak. Komisyonun rapor doğrultusunda karar vermesi durumunda Hezer'in dosyası milletvekilliğinin düşürülmesi için Genel Kurul'a sunulacak. Genel Kurul'daki oylama ile son karar verilecek.

SARIYILDIZ İÇİN DE AYNI SÜREÇ

Bu arada sağlık raporu kabul edilmeyen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın da milletvekilliğinin düşürülmesi gündemde. Karma Komisyon'un Sarıyıldız hakkında da "devamsızlık" gerekçesiyle bir Hazırlık Komisyonu kurması bekleniyor. Sarıyıldız hakkındaki süreç de aynı şekilde işleyecek.

Yasalara göre Meclis Genel Kurulu'na 5 kez üst üste katılmayan milletvekillerinin milletvekilliği düşürülüyor. (DUVAR)