HDP'nin yeni yönetimi belli oldu

HDP'nin yeni Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri belli oldu. MYK'ya seçilen isimler arasında tutuklu bulunan Ayhan Bilgen ve Aysel Tuğluk da var.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Parti Meclisi, geçen hafta sonu gerçekleştirilen olağanüstü kongrede Eş Genel Başkanlığa seçilen Serpil Kemalbay başkanlığında toplandı. Toplantıda HDP Parti Meclisi (PM), yeni Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) belirledi.

dihaber'de yer alan habere göre, HDP Parti Meclisi toplantısında ilk olarak son siyasi gelişmeler ele alınarak değerlendirildi. Toplantıda HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve diğer tutuklu milletvekili ve belediye eş başkanlarının durumu, değerlendirildi. Toplantıda hükümetin politikaları ile toplumsal muhalefete yönelik baskıların da ele alındığı belirtildi.

Daha sonra PM toplantısında, yeni Merkez Yürütme Kurulu (MYM) seçildi. MYK üyelerinin çoğu yenilenirken, tutuklu eski HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk da yeni MYK listesinde de yer aldı.

MYK'YA SEÇİLEN İSİMLER

HDP MYK’sine giren isimler şöyle:

Ali Kenanoğlu, Arife Çınar, Asiye Kolçak, Aycan İrmez, Ayhan Bilgen, Aysel Tuğluk, Ayşe Acar Başaran, Beycan Taşkıran, Can Memiş, Çilem Küçükkeleş, Dirayet Taşdemir, Emine Beyza Üstün, Fatma Kurtulan, Gülsen Ülker, Gülsüm Ağaoğlu, Hakkı Saruhan Oluç, Hişyar Özsoy, Mehmet Hüsammetin Yürek, Murad Mıhçı, Musa Piroğlu, Nadir Yıldırım, Nimettulah Erdoğmuş, Osman Baydemir, Ömer Önen, Selahattin Aslan, Sevtap Akdağ Karahanlı, Sezai Temelli, Ümmü Atiye Eren, Yurdusev Özsökmenler.

Etiketler HDP yeni myk yönetim