Cumhurbaşkanı Başyaveri Yazıcı: Darbeyi dillendirenler vardı

15 Temmuz davsının devam ediyor. Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı ifadesinde "Darbeyi bir ay önce dillendirenler vardı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşanan eylemlere ilişkin, aralarında "Yurtta Sulh Konseyi" üyelerinin de bulunduğu iddia edilen 221 sanık, duruşmanın ikinci gününde hakim karşısına çıkmaya başladı. Aralarında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başyaveri olan Ali Yazıcı'nın da olduğu sanıkların ifadeleri alınmaya başladı.

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN AVUKATI İLE TARTIŞMA

Cumhurbaşkanı Başyaveri Ali Yazıcı ifadesinde "Darbeyi bir ay önce dillendirenler vardı" dedi. İfadesinin ardından çapraz sorgusu yapılan Ali Yazıcı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın arasında 'FETÖ' tartışması yaşandı. Ali Yazıcı kendisine ilişkin kabul etmedi. Duruşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müvekkili Hüseyin Aydın söz alarak, Yazıcı'ya 'Siz iyi eğitimli bir Fetullahçı gibi kendinizi sakladınız, tebrik ediyorum" dedi.

Bunun üzerine Yazıcı, "Şuan kendini saklayan daha kriptolu Hüseyin bey FETÖ'cüdür. Halen kendini saklıyor olabilir. Ben bu kadar saklayabiliyorsam diyorum ki 80 milyon FETÖ'cüdür bu ülkede" diye konuştu. Hüseyin Aydın ise, "Hüseyin Aydın'ı FETÖ'cü ilan etmek kimsenin haddi değildir" diye araya girdi. Mahkeme Başkanı Oğuz Dik de araya girerek karşılık tartışma yaşanmamasını istedi. (DHA)