CHP darbe raporu için genel görüşme isteyecek

CHP, 5 aydır yazılmayan Darbe Komisyonu raporu makul bir sürede açığa çıkmazsa Meclis'te genel görüşme açılmasını isteyecek.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre Meclis'te basın toplantısı yaptı. 15 Temmuz darbe girişimini araştırmak amacıyla kurulan komisyonun üyeleri olarak CHP'nin görüşünü paylaşmak için bu toplantıyı yaptıklarını anlatan Çıray, komisyonun işlevini sağlıklı şekilde yürütmesinin AK Parti tarafından engellendiğini, gizli saklı kaleme alınan raporun yayınlanmasının dahi engellendiğini söyledi.

Bu durumun CHP Genel Başkanı Kemel Kılıçdaroğlu'nun kurgu iddiasına haklılık kazandırdığını, milleti şüphe duymaya ittiğini söyleyen Çıray şunları söyledi:

"Milletimiz haklı olarak Bank Asya'da havale yapan bakkal çakkalı değil, milyonlarca dolar işlem yapanları bilmek istiyor. Milletimiz belediye ihaleleri FETÖ ilişkisini çözmeden FETÖ'nün ekonomik ve siyasal ayağının çıkarılamayacağını düşünüyor. Olayın bizzat tanıkları Genelkurmay Başkanı ve MİT Müsteşarının neden Komisyon'a gönderilmediğini şiddetle merak ediyor. Biz Komisyon'un CHP'li üyeleri olarak ne kadar çarpıtılmış, sınırlandırılmış ve müdahale edilmiş bir şekilde gıyabımızda yazdırılmış olsa da taslak Komisyon raporunun derhal tarafımıza gönderilmesini millet adına talep ediyoruz."

Aytun Çıray, Komisyon'un süresinde rapor yazılmaması durumunda Meclis'te genel görüşme için önerge verip vermeyecekleri sorusuna da yanıt verdi. Çıray, "Anlayışla karşıladığımız bekleyişi sona erdiriyoruz. Tüm süreçleri işleteceğiz. Makul sürede bu taslak gelmezse Meclis'e önergeyle de başvuracağız" dedi.

Komisyon'un CHP'li üyelerinden Zeynel Emre de çalışma süresi 3 ay olan Komisyon'un 5 ayda rapor yazamamasının kabul edilemeyeceğini söyledi. (DUVAR)