Kılıçdaroğlu: Karşı darbe yaptılar

"Hiçbir askeri darbe döneminde bu kadar büyük acılar yaşanmadı" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz için 'kontrollü darbe' iddiasını da yineledi. CHP lideri, 'çöken bir devlet yapısı'yla karşı karşıya olunduğunu da söyledi ve ekledi: 15 yıldır tek başına ülkeyi yönetiyorsunuz. Peki nasıl oldu da ülke bu hale geldi?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KHK ile işlerinden edilen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın iki ayı aşkın süredir açlık grevinde olduğunu belirterek, "Sayın Binali Yıldırım aileleriyle görüşün pırı pırıl gençlerin ölümüne izin vermeyin. Buradan 2 kardeşime sesleniyorum: Açlık grevinden vazgeçin" dedi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

GAZETECİLER NEDEN TUTUKLU?: 10 Cumhuriyet çalışanı 198 gündür tutuklular. Neden? FETÖ terör örgütünü savunmaktan. Bunların hayatı FETÖ ile mücadele geçmiş.

HESABINI SORACAĞIZ: Cumhuriyet gazetesi internet yönetmeni bir tweet yüzünden tutuklandı. 55 saniye sonra silinen bir tweet yüzünden. Ne biçim hakimsiniz, ne biçim savcısınız siz. Direnmesini bilmiyor musunuz? Hiç meraklanmayın hesabını soracağız. Oğuz Güven cezaevine gülerek gitti. O da biliyor içerde olmakla dışarda olmak arasında fark yok. Türkiye yarı açık cezaevi gibi. Ama bunu hesabını soracağız.

DARBENİN ASİL FAİLLERİ ORTAYA ÇIKARILMIYOR: 15 Temmuz'u fırsat bilip karşı darbe yaptılar. Topluma gözdağı verilmek isteniyor. "Darbe yapmaya kalktılar, karşı darbe yaptık" sözü bana ait değil, o kişiye ait. Neden darbenin asıl faillerinin ortaya  çıkmasına izin vermiyorlar? Biz neyin ne olduğunu biliyoruz.

NE OLACAĞI BELLİ DEĞİL: Freni patlamış kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor Türkiye. Ne olacağı belli değil. Herkeste derin bir endişe var. 15 yıldır geldiğimiz duruma bakın. Bütün dünya bizimle düşman.

TOPRAK KAYBETTİLER: İlk kez Türkiye Cumhuriyeti devleti toprak kaybına uğradı. Bize ait adalar Yunanistan'ın işgalinde. Ses çıkaramıyorlar. Çipras'a gidiyor 'Bizim adalar ne oldu?' diye soramıyor, fırça yiyecek çünkü. İçerde aslan kesilip, dışarda kediye dönüştüğünüzde dış politika yürütümezsiniz arkadaşlar.

(HABER MERKEZİ)