HDP’li iki vekil için süreç başladı

HDP milletvekilleri Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız için toplanan Meclis komisyonu, oy çokluğuyla milletvekilliklerinin düşürülmesi yönünde tavsiye raporu hazırladı. Başkanlık Divanı rapor doğrultusunda karar verirse iki siyasetçinin milletvekilliklerinin düşürülmesi süreci de başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - HDP Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer'in devamsızlıkları üzerine Meclis’te alt komisyon kuruldu. Partilerin sandalye sayısına göre üye verdiği alt komisyon çalışmasını tamamladı. Komisyon, Meclis Başkanlık Divanı’na, 9’a 3 oy çokluğuyla iki milletvekilinin dosyalarının Karma Komisyona sevk edilmesi önerisinde bulundu.

47 devamsızlık nedeniyle gündeme gelen Faysal Sarıyıldız Meclis’e bir rapor gönderdi. Komisyon bu raporu Numune Hastanesi’ne gönderdi. Numune Hastanesi ise raporu uygun bulmadı. Tuğba Hezer’in yurt dışında çalışma kapsamında istediği izin de yerinde bulunmadı.

DAVUTOĞLU'NUN DEVAMSIZLIĞI GÜNDEME GELDİ

Toplantıda HDP, uygulamada birlik istedi, eşitlikçi, hakkaniyetli bir karar verilmesini talep etti ve eski Başbakan Davutoğlu’nun devamsızlığını gündeme getirdi. Komisyonda iki üyesi bulunan CHP de hakkaniyet ve eşitlik istedi, ayrıca uygulama birliği olmamasına dikkat çekti. Daha önce benzer durumlarda milletvekilini koruyan kararlar alındığına dikkat çeken CHP’li milletvekilleri "İki milletvekilinin mazeretleri kabul edilsin. Bir uygulama birliği yaratalım ve bundan sonra ona göre davranılsın" önerisinde bulundu. Ancak AK Parti ve MHP üyelerinin oylarıyla Meclis Başkanlık Divanı’na iki milletvekilinin dosyalarının Karma Komisyon’a sevki doğrultusunda tavsiyede bulunulması kararı alındı.

Toplantıda benzer durumda başka milletvekilleriyle ilgili dosyalar da ele alındı. 9-12 ve 21 kişilik kısa süreli mazeretlerin bir kısmı kabul edildi, bir kısmı reddedildi.

Başkanlık Divanı, Çarşamba günü toplanacak. Divan, alt komisyonun önerisi doğrultusunda karar verirse milletvekilliklerinin düşürülmesi için dosya önce Meclis Karma Komisyonu’na gönderilecek, ardından Meclis Genel Kurulu’na gelecek. Bu sürecin ardından iki vekilinin milletvekillikleri düşürülebilecek. (DUVAR)