15 yıldır Türkiye'ye miting için gelen yok!

Dışişleri Bakanlığı, 2002-2017 yılları arasındaki tüm dosyaları inceledi. 15 yılda siyasi miting için Türkiye’ye gelme talebinde bulunan tek bir yabancı siyasetçi tespit edilemedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Referandum sürecinde kampanya izni vermeyen Avrupa ülkelerine tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, AK Parti iktidarları döneminde miting yapmak için Türkiye’ye gelme talebinde bulunan tek bir yabancı siyasetçi olmadığını açıkladı.

Anayasa değişikliği referandumunda başta Hollanda ve Almanya olmak üzere çok sayıda Avrupa ülkesi kampanyaya izin vermedi. Bazı bakanlara giriş yasağı getirildi.

Seçim Kanunu yurt dışında propagandayı yasaklarken hükümetin ısrarı tartışma konusu oldu. CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na, 15 yıllık iktidarları sürecinde yurtdışından Türkiye’ye miting yapmak için gelmek isteyen yabancı siyasetçi olup olmadığını sordu.

Cem Özdemir Taksim'de miting yapmak istiyorCem Özdemir Taksim'de miting yapmak istiyor

Yeşil’in soru önergesine yanıt veren Bakan Çavuşoğlu, “Bakanlığımda bulunan dosyalar incelenmiş olup, 2002-2017 yılları arasında siyasi miting gerçekleştirmek amacıyla ülkemize gelme talebinde bulunan yabancı siyasetçi kaydına rastlanmamıştır” dedi.