Abdullah Gül'ün hangi cümlesi kime gitti?

Abdullah Gül kısa bir açıklamayla hiç isim vermeden 'herkese' lafını söyledi... Peki hangi cümlesiyle kime yanıt verdi?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanlığı görevinden ayrıldıktan sonra bugüne kadar günlük siyasete hep mesafeli durmaya çalışan Abdullah Gül, bugün uzun bir aradan sonra ilk kez hakkındaki polemiklere yanıt verdi. CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın CNN Türk'te yaptığı açıklamalarda kendisinin 2019'da 'hayır bloğunun Cumhurbaşkanı adayı olabileceği' yönündeki açıklamalarıyla siyaset gündemine gelen Gül kısa açıklamasında, farklı isimlere ve kesimlere mesajlar verdi. İşte Gül'ün açıklamalarının muhatapları:

DENİZ BAYKAL'A... O konuşmada beni de söz konusu etti. Açıkçası ben hiç ciddiye almadım benimle ilgili söylenenleri. Önceden de biliyorum (gülerek) 367 meselelerinin nasıl ortaya çıktığını.

(Gül burada 367 meselesi diyerek kendisinin Cumhurbaşkanı seçildiği süreçte TBMM'de aranan milletvekili çoğunluğu tartışmasını hatırlattı. Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanı olduğu o dönemde yaptığı itirazı Anayasa Mahkemesi kabul etmiş ve Gül ancak anayasa değişikliği yapılarak cumhurbaşkanı seçilebilmişti.)

Baykal'dan açıklama: Yol haritası öneriyorumBaykal'dan açıklama: Yol haritası öneriyorum

BAŞTA GRUP BAŞKANVEKİLİ MUSTAFA ELİTAŞ OLMAK ÜZERE AK PARTİ YÖNETİMİNDEN GELEN TEPKİLERE... Üzülerek görüyorum ki bazıları çok ciddiye almışlar. Bazı arkadaşlar saygı çerçevesini de aşarak benim ne yapmam gerektiğini söylemeye kalktılar.

(AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, özel bir haber kanalında yaptığı açıklamada, “Sayın Gül ile ilgili çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Sayın Gül’ün bu spekülasyonları behemahal (mutlaka) bitirmesi gerekir. Sayın Gül’ün net olmadığından dolayı da böyle sorularla karşılaşıyor. Eğer rahatsızsa böyle sorulardan net bir şekilde cevabını vermesi gerekir. Yok rahatsız değilse, cevapsız bıraktığı takdirde herkes bu soruyu her zaman sorma ve bununla da muhatap olmayla karşı karşıya kalacaktır. Benim tanıdığım Sayın Gül buna net bir cevap vermelidir" demişti.)

Akşener: Gül açıklamaya zorlandıAkşener: Gül açıklamaya zorlandı

TELEVİZYON, GAZETE VE SOSYAL MEDYADA ALEYHİNDE YAPILAN AÇIKLAMALARA... Bazı çevreler başta ben olmak üzere AK Parti’nin gerçek öncüleri, kurucuları, emeği geçmiş arkadaşlar hakkında ağza gelmeyecek laflar ahlak dışı davranışlar edep dışı… Bunların nasıl organize olduğunu herkes biliyor. Bunun karşısında sûkutu gerçekten çok üzüntü ile karşılıyorum ve kamuoyunun vicdanına bırakıyorum.

(Gül burada aynı zamanda hem bu 'organizasyona', 'sessiz kalan' yetkili isimlere tepki gösterdi hem de kendisi gibi AK Parti kurucusu olan Bülent Arınç, Beşir Atalay gibi isimlere sahip çıktı.)

CUMHURBAŞKANI TAYYİP ERDOĞAN'A... Ben 7 sene tarafsız olarak cumhurbaşkanlığı yaptım... (Özellikle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti üyesi olmasının hemen ertesinde Gül'ün bu vurgusu da dikkat çekiciydi.)

SİYASETE DÖNMESİNİ BEKLEYEN/ÇAĞRI YAPANLARA... 7 sene tarafsız cumhurbaşkanlığı yaptım ve günlük siyasete girmeyeceğimi söyledim.

(Böylelikle bir kez daha siyasete geri döneceği beklentilerine yanıt vermeyeceğini açıkladı.) (HABER MERKEZİ)

Abdullah Gül: Baykal'ı ciddiye almadımAbdullah Gül: Baykal'ı ciddiye almadım