CHP'de Fikri Sağlar'a disiplin rahatsızlığı

CHP MYK'nin parti yönetimini eleştiren Mersin Milletvekili Fikri Sağlar'ı disipline sevk etmesi tartışma yarattı. Kararı eleştiren bazı milletvekilleri “Fikri Sağlar'a bile tahammül edemezsek yüzde 49'u nasıl büyüteceğiz?” diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın MYK tarafından ihraç talebiyle disipline sevki talebi partide iki farklı tepkiye neden oldu. Bir tarafta referandum sürecinde “tek adam” sistemine karşı mücadele eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “tek adam” eleştirisinin kabul edilemeyeceği, diğer tarafta “Fikri Sağlar'a bile tahammül edemezsek yüzde 49'u nasıl büyüteceğiz?” değerlendirmeleri yapıldı.

Sağlar’ın Akşam gazetesine verdiği röportaja ilk tepki parti yöneticisi Veli Ağbaba’dan geldi. Ağbaba hem tartışmanın zamanlamasına hem röportaj verilen gazeteye tepki gösterdi. Sağlar’ın sözleri haftalık olağan MYK toplantısında ele alındı. Toplantıda ihracın gündeme gelmesi üzerine 5-6 üyenin buna karşı çıktığı ama genel başkanın talebi üzerine kararın oy birliğiyle alındığı öğrenildi.

İHRAÇ TALEBİNE TEPKİLER

Fikri Sağlar Parti Meclisi üyesi olduğu için MYK’nın talebi Parti Meclisi’nde ele alınacak. Hafta sonu yapılacak toplantı öncesi MYK kararına dönük tepkiler de geldi. CHP Balıkesir Milletvekili, Parti Meclisi üyesi Mehmet Tüm, Sağlar’ın yıllarca partiye emek vermiş, solun vicdanı, ilkeli bir siyasetçi olduğunu belirterek, disipline sevkini doğru bulmadığını söyledi. Tüm, gündemlerinin yüzde 49’u büyütüp ülkeyi uçurumdan kurtarmak olduğunu, zamanı iç tartışmalarla geçirmenin yanlış olacağını söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Fikri Sağlar'a bile tahammül edemezsek yüzde 49'u nasıl büyüteceğiz? Hakaret, saygısızlık ve küfür olmadan tartışılsın, konuşulsun” dedi.

KINAMA YA DA UYARI BEKLENİYOR

CHP Parti Meclisi Sağlar için 7 Mayıs Pazar günü olağanüstü toplanacak. Parti Meclisi üyelerinden edinilen bilgiye göre, MYK’nın ihraç talebi ağır bir yaptırım olur. Bunun yerine disipline aykırı davranış nedeniyle “kınama” ya da “uyarı” cezasına onay verilme ihtimali daha yüksek. Ancak ihracı söz konusu olan Fikri Sağlar’ın Parti Meclisi’nde yapacağı savunmanın da bu durumu etkileyebileceği konuşuluyor.

Fikri Sağlar Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt verdiFikri Sağlar Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt verdi

Etiketler CHP Fikri Sağlar myk