Fikri Sağlar: 2019 ölüm çizgisi

CHP'de disipline sevk edilen Fikri Sağlar, "Karardan üzüntü duyuyorum" diye konuştu. 2019 seçimlerinde CHP'nin iktidar olması gerektiğini belirten Sağlar, "2019 CHP, eğer 2019'da iktidar olup anayasa değiştiremezse bir daha seçim ile gelen diktatörler artık seçim ile gitmezler" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, hakkındaki disiplin soruşturmasını değerlendirdi.

CNN Türk yayınına katılan Sağlar, "Verilen karardan üzüntü duyuyorum" dedi. Sözlerinin doğru olup olmadığının tartışılmadığını belirten Sağlar, "'Neden havuz medyasına bunu söylediniz' deniyor. Sözlerimi parti meclisinde dile getirdim. Kılıçdaroğlu da TRT olmak üzere birçok havuz medyasına konuştu" ifadelerini kullandı.

Disiplin sürecinin başlatılmasını haklı bulmadığını dile getiren Sağlar, "Ben 35 yıllık siyasetçiyim. Hiç koltuk sevdasında olmadım. Beni seçen kurultay delegelerine karşı sorumluyum" diye konuştu.

Fikri Sağlar'a disiplin soruşturmasıFikri Sağlar'a disiplin soruşturması

'KORKMUYORUM, DOĞRULARI SÖYLÜYORUM'

"Kavga edenleri gerekirse kapının önüne koyacağız" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt veren Sağlar, "Kapının önüne konmaktan bahsediliyor. Kapının önü Türkiye Cumhuriyeti'nin toprağıdır. Orada yurttaşlar var. Bu topraklarda yaşayan yurttaşlarım için varım. Korkmuyorum doğru bildiğimi söylüyorum" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun aday gösterilmesi nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olduğunu savunan Sağlar, "Korkmuyorum kime gözdağı veriyorlar bilmiyorum. Gözdağı alacak birisi değilim. Doğru bildiklerimi söyleyeceğim. Ekmeleddin İhsanoğlu 2014 cumhurbaşkanı adayı. Kim seçti? O güne bugüne geldik rejim değişti. Ekmeleddin İhsanoğlu, Recep Tayyip Erdoğan'ı Cumhurbaşkanı yaptı. Anayasa fili olarak askıya alındı. Bugün değişen anayasa ile rejim değişti" ifadelerini kullandı.

'2019 ÖLÜM ÇİZGİSİ'

CHP'nin 2019 seçimlerinde iktidar olması gerektiğini vurgulayan Fikri Sağlar, şunları söyledi:

"2019 ölüm çizgisi. Oraya geldiği andan itibaren Türkiye, genetik solcu olan bu ülkenin kurulmasına neden olan o misyondan gelen CHP, eğer 2019'da iktidar olup anayasa değiştirip tekrar çağdaş demokratik parlamenter sistemi eşitliği, özgürlüğü, kuvvetler ayrılığını getirecek bir anayasa yapamazsa bir daha seçim ile gelen diktatörler artık seçim ile gitmezler.

Atı alan Üsküdar'ı değil, malı davarı alan Beşiktaş'a geçmiş olur. O zaman da köprüler yakılmış olur. Köprülerden kastım budur. Beşiktaş'a geçildiği zaman artık geri dönüşü olmayan yol demektir."

Genel başkan adayı olup olmadığı sorulan Sağlar, "Benim yuvam belli, başka bir arayışım yok. Ben CHP'nin değişmesini, sol, sosyal demokrat kesimlerle bütünleşerek yola devam etmesini savunuyorum. CHP 2019’da yüzde 49’u yüzde 60’a taşıyacak bileşenleri ortaya koymalıdır" diye yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

Fikri Sağlar: Dokunulmazlıkları AYM'ye götürürseniz partiden atarız denildiFikri Sağlar: Dokunulmazlıkları AYM'ye götürürseniz partiden atarız denildi