Erdoğan: Kabine revizyonu hükümetin gündeminde yok

Erdoğan Rus ziyareti öncesinde konuştu. Kabine değişikliğine ilişkin bilgi verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda açıklama yaptı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan "Kabine revizyonu hükümetin gündeminde yok" dedi.

Son dönemde enerji işbirliğinde ciddi adımlar atıldığını ifade eden Erdoğan, "Türk Akımı projesi ilerliyor, Akkuyu Nükleer Enerji Santralinin ilk reaktörünün 2023 yılında hayata geçirilmesini hedefliyoruz. Bu süreci daha yakına çekmek istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyarete ilişkin açıklamaları şöyle;

"Sayın Putin ile görüşmemizde ne Rusya'nın ne Türkiye'nin bürokrasiye kurban edilecek tek bir saniyesi yoktur. Bu konudaki kararlılığımızı her fırsatta tekrarlıyoruz. Türk vatandaşlarının vize alma zorunluluğu da insanlarımız arasındaki beşeri münasebetlerimize mani oluyor. Bu konuları ele alacağız. Putin ile ele alacağımız en önemli gündem maddesi Suriye'dir.

Erdoğan "Başbakan Yıldırım ile Külliye'de ne konuşuldu?" sorusuna "Kabine revizyonu hükümetin gündeminde yok. Dün yapılan katılım programının ardından biraraya gelişimiz, şu anda tabiki devlette atılan bazı adımlar var. Bu adımlarla ilgili beraber görüşmemiz gereken konular vardı. Bunları paylaşma fırsatı bulduk" şeklinde cevap verdi.

AK Parti yönetiminde değişiklik olacak mı sorusuna cevap veren Erdoğan "Doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz. Resmen böyle bir görev tevdi edilmesi halinde atılacak adımları görme ,imkanınız olacak. Eğer böyle bir görev şahsıma tevdi edilirse tabii ki yeniden ele alınıp değerlendirme olabilir. Tabii ki ciddi istişareler neticesinde olacaktır. Belli bir bölgenin temsil edildiği değil 81 vilayetin temsil edildiği bir yapının oluşması benim şiarım olmuştur" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını da değrlendiren Erdoğan "Yoruma gerek bulmuyorum. Sadece kendine bir tavisyem var. öncelikle kendi siyasi tarihinin geçmişini okusun. 'Aykırı sese tahammülüm yok, gereğini yaparım' dedi. Tavsiyem şu; siyasi tarihi hele hele partisinin siyasi geçmişini iyi öğrensin" şeklinde konuştu.

Son olaral Baykal'ın açıklamalarını değerlendiren Erdoğan "Değerli arkadaşlar o açıklamaları değerlendirmeye gerek duymuyorum. Baykal bu işleri bıraksında kendi başının çaresine baksın!" dedi.