'Erdoğan, Abdullah Gül'e meydan okudu'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'ye dönüş törenine eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katılmaması dikkat çekti. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi'ye göre, Erdoğan konuşmasında 'Gül'e meydan okudu.'

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçildikten sonra 973 gün önce resmi olarak ayrıldığı AK Parti'ye dün yeniden üye oldu. Tören öncesi en çok merak edilen konulardan biri de 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ile eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın salonda olup olmayacağıydı. Gül ve Arınç törene katılmazken, Davutoğlu törene katılarak Erdoğan'la el sıkıştı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, köşesinde bu tabloya şu satırlarla değindi:

...Erdoğan, 16 Nisan sonrasında hayır cephesinin cumhurbaşkanı adayı ve yeni parti kurma çalışmaları yapıyor gibi spekülasyonlara konu olan Abdullah Gül’e ilk kez mesaj gönderdi. “Bu ağır yükü çekemeyenleri, onları ademe mahkûm ediyor, değerlendirmesini milletimize bırakıyoruz” dedi. Sözlerinin devamı mıh gibiydi. “Bugüne kadar bu davaya, bu partiye sırtını dönüp de iflah olan kimse görmedim.”

Şimdiye kadar, Abdullah Gül konusunda en ufak bir imada dahi bulunmayan Erdoğan, ilk kez böyle bir konuşma yaptı. Bir anlamda meydan okudu."