Numan Kurtulmuş: Görüntüleri içimize sindiremiyoruz

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, ABD ve Rusya askerlerinin YPG'lilerle olan fotoğraflarını eleştirdi. Kurtulmuş, "Türkiye, müttefiklerimizin terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken basın toplantısı düzenledi.

Numan Kurtulmuş, ABD ve Rusya askerlerinin YPG'lilerle fotoğraflarına tepki gösterdi. Kurtulmuş, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti, müttefiklerimizin Türkiye'ye karşı zarar veren bu terör örgütleriyle görüntü vermesini hiç de içine sindirememekte, hiç de hoş karşılamamaktadır" dedi.

'ERDOĞAN, 21 MAYIS'TA GENEL BAŞKAN OLACAK'

AK Parti kongresinin 21 Mayıs'ta gerçekleştirileceğini hatırlatan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Mayıs'ta AK Parti Genel Başkanı olacak" dedi.

AK Parti'nin kongre tarihi kesinleştiAK Parti'nin kongre tarihi kesinleşti

'REVİZYON GÜNDEMDE DEĞİL'

Referandumun ardından Bakanlar Kurulu'nda değişiklik yapılacağını iddialarına değinen Kurtulmuş, "Siyasetin gerektiği durumlarda Bakanlar Kurulu'nun revizyonu gündeme gelir ama bugün itibarıyla böyle bir revizyon söz konusu değildir" diye konuştu.

'AB'NİN OLUMLU AÇIKLAMALARI SÜRMELİ'

Avrupa Birliği ile ilişkiler hakkında konuşan Kurtulmuş, "Avrupa'dan yapılan son açıklamalar makul. Referandumdan çıkan iradeye herkes saygılı olmalı. AB'nin olumlu açıklamaları sürmeli.

Hamas'ın yeni siyaset belgesini incelemediklerini aktaran Kurtulmuş, "Bizim tavrımız bu konuda net. İki devletli bir çözümün gerekliliğine inanıyoruz. İsrail BM kararlarına uymalı" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Hamas, Müslüman Kardeşler'le ittifakı bırakıyorHamas, Müslüman Kardeşler'le ittifakı bırakıyor