Kılıçdaroğlu'ndan sitem: Nedense hep güçlü olduğumuz yerlere gittiler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin kapalı grup toplantısında yaptığı konuşmada referandum çalışmasında yapan vekillere önce teşekkür etti fakat sonra ekledi: "Ancak nedense CHP’nin güçlü olduğu yerlere gittiler..."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hafta sonu yapılan partisinin kapalı grup toplantısında, kendisinin de izni doğrultusunda miting ve program gerçekleştiren milletvekillerine önce teşekkür ettiği ardından sitemini ilettiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu toplantıda, isim vermeden teşekkür ettiği milletvekillerinin bir bölümünü kastederek, “Arkadaşlarımız çalıştı, ancak nedense CHP’nin güçlü olduğu, zaten ‘hayır’ oyu vermeye yakın il ve ilçelere gitti” dediği belirtildi. Referandum sürecinde eski genel başkan ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce farklı şehirlerde düzenledikleri toplantı ve mitinglerle 'hayır' oyu istemişlerdi.

Milliyet gazetesinden Meriç Tafolar'ın haberine göre, 16 Nisan halk oylamasını “gayrimeşru” ilan eden CHP’de seçim sonuçlarına yönelik parti içi analizler bugün Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanacak Parti Meclisi’nde (PM) devam edecek. Geçtiğimiz hafta önce MYK üyelerini ardından milletvekillerini toplayan Kılıçdaroğlu, bugünkü toplantının ardından partisinin yol haritasını da büyük oranda şekillendirecek. Bugün gerçekleştirilecek PM toplantısında bazı üyelerin, Olağan Kurultay’a kadar MYK revizyonu talep edeceği belirtiliyor.

'EN UYUMLU MYK'

Bu talebi dile getirecek üyelerin, MYK üyelerinin Kılıçdaroğlu ile eşgüdümlü çalışamadıklarını, eksik kaldıklarını ifade edecekleri konuşuluyor. Parti kulislerinde bir grup ise, mevcut MYK’nın Kılıçdaroğlu’nun 7 yıllık genel başkanlık döneminde en uyumlu çalıştığı MYK olduğuna dikkati çektikleri, bu nedenle Kılıçdaroğlu’nun bir revizyon yapmayı düşünmediği görüşünü dile getirdikleri ifade ediliyor. Kılıçdaroğlu’nun cumartesi günü partisinin il başkanlarına, daha sonra belediye başkanlarıyla da buluşması öngörülüyor.

'ZARAR VERDİNİZ' SUÇLAMASI

Alınan bilgilere göre resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 48,6 oranında çıkan “hayır” oyuna ilişkin analizlerin yapıldığı hafta sonu düzenlenen milletvekilleri toplantısında milletvekillerinin zaman zaman başka milletvekillerini suçlayıcı ifadeler kullandığı öğrenildi. Bazı milletvekillerinin, bazı isimlerin hem referandum öncesi hem referandum sonrası açıklamalarıyla partiye zarar verdiğini savunduğu belirtildi.

'SİZİN KÜRSÜDEN KONUŞMAYA İHTİYACINIZ VAR'

16 Nisan halk oylaması öncesinde bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle tepki çeken CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un, hafta sonundaki kapalı grup toplantısında söz istediği belirtildi. Bozkurt’un, “Kampanyaya zarar verdiğimi düşünenler olabilir ama sözlerimi özel olarak çarpıttılar” dediği ifade edildi. Bozkurt’un kapalı grupta konuşmasını teamüllerin aksine yerinden değil kürsüden yapmak istediğini söylemesi üzerinel Kılıçdaroğlu’nun, “Sizin kürsüden konuşma yapmaya ihtiyacınız var” dediği öğrenildi. Parti kulislerinde Kılıçdaroğlu’nun bu jestiyle, Bozkurt’un gönlünü aldığı yorumları yapılıyor. Alınan bilgilere göre genel merkezde yapılan kapalı grup toplantıları ve PM toplantılarında söz alan üyeler, teamül gereği oturdukları yerden konuşuyor ancak, üyelerin talebi doğrultusunda kürsüden konuşmalarına izin veriliyor.

İSİM VERMEDEN SİTEM

Kılıçdaroğlu’nun yapılan suçlamalara karşın kurmay kadrosunun tamamını koruduğu öğrenilirken, referandum öncesinde kendi izni doğrultusunda çeşitli kentlerde miting ve program gerçekleştiren tüm milletvekillerine de teşekkür ettiği belirtildi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun, isim vermeden bazı milletvekillerini kastederek, “Arkadaşlarımız bu süreçte çok çalıştı ancak nedense CHP’nin güçlü olduğu, zaten ‘hayır’ oyu vermeye yakın il ve ilçelere gitti. ‘Hayır’ın önde çıkacağı belli olan il ve ilçelere gitmek yerine sıkıntılı olduğumuz yerlere gidilmesinde fayda vardı. Örneğin ben Eskişehir’e gitmedim, Eskişehir’in Sivrihisar ilçesine gittim. Bundan sonra, ‘evet’ çıkan il ve ilçelere giderek, neden ‘evet’ oyu verdiğini göreceğim” diyerek sitemlerini de ilettiği öğrenildi.