Devlet Bahçeli: MHP, hükümetin Avrupa ile ilgili alacağı kararları bütünüyle destekleyecek

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKPM'nin Türkiye'yi siyasi denetime alması kararını eleştirdi. Bahçeli, "MHP, hükümetin Avrupa ile ilişkilerimizin her yönüyle değerlendirilmesi sonucunda alacağı kararları ve uygulayacağı tedbirleri bütünüyle destekleyecektir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Türkiye'yi siyasi denetime alması kararı hakkında yazılı açıklama yaptı.

Kararın haksız ve temelsiz olduğunu belirten Bahçeli, "Hiçbir şart altında kabul edilemez olan bu kararı şiddetle kınıyor ve reddediyoruz. Haçlı ruhu asırlar sonra hortlamış, Avrupa medeniyetinin bir hastalığı olan ırkçılık yeniden ayağa kalkmış, Türkiye düşmanlığı, Avrupa’nın temsil ettiği değerler sistemini için için kemiren habis bir kanser uru haline gelmiştir" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'yi sürekli dışladığını kaydeden Bahçeli, Avrupa ülkelerinin PKK'nin koruyuculuğunu yaptığını savundu. Bahçeli, "Avrupa'nın Türkiye’ye insan hakları, hukukun üstünlüğü ve demokrasi dersi vermeye kalkması kara mizah örneği olarak tarihe geçecektir" dedi.

"15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin üstünü örtmek için seferber olan Avrupa’nın, OHAL uygulamaları nedeniyle Türkiye’yi eleştirmesi emsalsiz bir densizliktir" diyen Bahçeli'nin açıklaması şu şekilde:

"Avrupa’nın, Türkiye’ye insan hakları ve demokrasi konularında sahte fetva makamı olarak ahkam kesmeye kalkmadan önce, insanlığın ortak düşmanı olan terörle mücadele konusundaki ikiyüzlü ve samimiyetsiz tutumu hakkında ruhunu temizlemeye çalışması, kendileri için vicdani ve ahlaki bir zorunluluk haline gelmiştir.

13 yıl sonra bir ilk: Türkiye yeniden Avrupa'nın denetim sürecinde13 yıl sonra bir ilk: Türkiye yeniden Avrupa'nın denetim sürecinde

Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; Türkiye siyasi saiklerle itilip kakılacak bir ülke değildir.

Türkiye’ye bu muameleyi reva görmek Avrupa’nın hakkı da değildir, haddi de değildir.

Milli onurunu ve haysiyetini her siyasi düşüncenin üstünde tutan Türkiye ve aziz milletimiz bunu hiçbir şart altında kabul etmeyecektir.

AKPM'den denetim sonrası 'idam' çıkışıAKPM'den denetim sonrası 'idam' çıkışı

Türkiye’nin Avrupa ile ilişkilerini her yönüyle gözden geçireceği stratejik bir kavşak noktasına gelinmiştir.

Türkiye’yi dışlamanın ve haksız yere suçlamanın karşılıksız kalmayacağı ve Avrupa’ya ağır bir faturası olacağı kuşkusuzdur.

Milliyetçi Hareket Partisi, hükümetin Avrupa ile ilişkilerimizin her yönüyle değerlendirilmesi sonucunda alacağı kararları ve uygulayacağı tedbirleri bütünüyle destekleyecektir." (HABER MERKEZİ)

Türkiye 'denetim' kararını kınadıTürkiye 'denetim' kararını kınadı

AKPM'de Türkiyeli vekiller ne oy kullandı?AKPM'de Türkiyeli vekiller ne oy kullandı?

Avrupa'da Türkiye'yi savunan tek grup!Avrupa'da Türkiye'yi savunan tek grup!