Başbakan Yıldırım: Uzlaşma ararız

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonunda konuşan Başbakan Binali Yıldırım uyum yasaları için muhalefet partileriyle uzlaşma arayacaklarını söyledi. Resipsiyonda Genulkurmay Başkanı Akar ve CHP lideri Kılıçdaroğlu da açıklamalarda bulundu. Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaretiyle ilgili inceleme başlatıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'nin açılışının 97. yıl dönümü dolayısıyla Meclis Başkanı Kahraman'ın ev sahipliğinde TBMM Şeref Salonu'nda 23 Nisan resepsiyonu düzenleniyor.

Resepsiyona katılan Başbakan Binali Yıldırım, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yıldırım, bir soru üzerine, "Uyum yasalarını çıkarmak için muhalefetle mümkün mertebe uzlaşmayı tercih ederiz. Uzlaşamadığımız bir durum olursa da yine yolumuza devam ederiz" dedi.

AKAR: HER ŞEY ÇOK GÜZEL GİDİYOR

Resepsiyona katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, devam eden operasyonlarla ilgili  açıklamalarda bulundu. Akar, "Kararlılık ve fedakarlıkla devam ediyor. Her şey çok güzel gidiyor. Her şey çok güzel olacak. Terörle mücadelemiz, son terörist ortadan kaldırılıncaya kadar devam edecek. Bunu yaparken, masum vatandaşların zarar görmemesi için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz" dedi.

ÜNAL: KILIÇDAROĞLU'NİN ZİYARETİYLE İLGİLİ İNCELEME BAŞLADI

Hava Kuvvetleri Komutanı Abidin Ünal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 6'ncı Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ziyaretinde, askeri törenle karşılanmasıyla ilgili "Genelkurmay Başkanı'nın direktifiyle inceleme başladı. Tamamladım. Raporu sundum. İki kelime ile söyleyeyim; kasıt yok, kusur var" dedi.

KILIÇDAROĞLU: SADECE GERÇEKLERİ SÖYLEDİM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki tartışmayla ilgili konuştu. Kılıçdaroğlu, "Sert muhalefet değildi. Sadece gerçekleri söyledim. Yetkileri alınan bir parlamento, güçlü parlamento olarak sunulacak. Bu akla ve mantığa aykırı bir söylem. Hangi yetkilerin alındığının bir kısmını anlattım" dedi.

IŞIK: YUNAN SAVUNMA BAKANI ŞOV YAPIYOR

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise Yunan Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Eşek Adası'na gitmesine ilişkin soruları yanıtladı. Işık şöyle dedi: "Yunan Savunma Bakanı şov yapıyor. Onların şovuna alet olacak bir tutum içerisinde olmayacağız ama Türkiye'nin hiçbir şekilde emrivakiye boyun eğmeyeceğini de başta Yunan Savunma Bakanı olmak üzere hepsi çok iyi biliyor." (ANKARA/DHA)