Referandum sonrası AK Parti'de buruk bir hava var

Referandum gecesi AK Parti Genel Merkezi'ndeki havayı aktaran gazeteci Abdulkadir Selvi, "Sonuçlar geldikçe AK Parti Genel Merkezi’nde ilk başlardaki coşku yerini buruk bir havaya bıraktı" diye yazdı. Selvi, AK Parti MYK'da da özeleştiri yapıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Referandumdan küçük bir farkla 'Evet' sonucu çıkarken, YSK'nin mühürsüz oy pusulası kararı tartışmaları da sürüyor. Çıkan sonuç ise daha açık bir fark bekleyen AK Parti'de de memnuniyetsizlik yarattı. Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, referandum gecesi AK Parti Genel Merkezi'ndeki havayı ve MYK toplantısında  konuşulanları köşesinde yazdı.

Selvi'nin yazısını dikkat çeken bölümleri şöyle:

Referandum sonuçları geldikçe AK Parti Genel Merkezi’nde ilk başlardaki coşku yerini buruk bir havaya bırakmaya başlıyor. Başbakan Binali Yıldırım, balkon konuşmasını yapmak üzere Genel Merkez’e geldiğinde bu havayı çok daha net bir şekilde görüyor. O nedenle gece yarısı genişletilmiş bir MYK toplantısı yapılıyor. Toplantıya Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Arkadaşlar burukluğa, moral bozukluğuna gerek yok” sözleri damgasını vuruyor.

MYK’da parmak basılan noktaları aktarmak istiyorum;

...Millet sandıkta önemli mesajlar verdi. Bu sonuçlar ışığında siyaset dilinde bir değişikliğe gidebiliriz.

....Kürt seçmenin desteğini iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

....Büyük şehirlerdeki kaybımızı iyi değerlendirmemiz lazım. Büyük şehirlerdeki kaybımızı tespit etmek için ayrı bir çalışma yaptırmalıyız.

Yazının tamamı

Etiketler AK Parti referandum myk