Cumhurbaşkanı Erdoğan: 1-0 ya da 5-0 önemli değil önemli olan maçı almaktır

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa referandumu hakkında konuştu. Erdoğan, "1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil önemli olan maçı almaktır" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN International'a konuştu. Erdoğan, referandum sonucu ve ABD ile ilişkiler hakkında açıklamalarda bulundu.

CNN Türk'ün aktardığı habere göre, referandumun ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın kendisini tebrik ettiği söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeden olumlu sinyaller aldığını belirtti. Erdoğan, ABD ve Türkiye'nin müttefik olarak birçok sorunu çözebileceğini savundu.

Referandum sonucuna değerlendiren Erdoğan, "1-0 ya da 5-0 kazanmışsın önemli değil önemli olan maçı almaktır. 14-15 yıldır diktatör ifadesini kullanıyorlar. Diktatörlüklerde başkanlık sistemi olacak diye bir şey yok. Burada sandık var, demokrasi gücünü halktan alır. Bu da milli iradedir. Yeni sistem Türkiye'nin demokratik tarihinde bir dönüşümü temsil ediyor" dedi.

ABD'de yaşayan Fetullah Gülen'in iadesi konusunda değinen Erdoğan, "İadesi konusunda umudum var ve bu umudu korumak istiyorum" şeklinde konuştu.