Erdoğan: Sıradan bir halk oylaması değil

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün yapılan referandumun sıradan bir halk oylaması olmadığını belirterek, "Halk oylaması yeni yönetim sisteminin, değişim dönüşüm tercihinin oylamasıdır" dedi. Erdoğan, seçime katılımın da çok yoğun olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşaknı Tayyip Erdoğan, referandum için oyunu İstanbul Üsküdar'da kullandı. Referandumda, daha hızlı büyüme için 'Evet' oyu verilmesi çağrısında bulunan Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra şunları söyledi:

"Bu referandum sıradan bir oylama değil. Cumhuriyet tarihimizde birçok parlamenter sisteme yönelik oylamalarımız olmuştur, bazı halk oylamalarımız olmuştur. Ama bu halk oylaması yeni yönetim sisteminin, değişim dönüşüm tercihinin oylamasıdır. Halkımız süratle bir kalkınmanın yolunu açmaya inşallah karar verecektir. Gazi Mustafa Kemal'in muassır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmak için alışılmışın dışında bir tercih yapmalıyız.

Başbakan Yıldırım: Sonuç başımızın tacıdırBaşbakan Yıldırım: Sonuç başımızın tacıdır

Daha hızlı büyümeliyiz. Türkiye bu akşam sandıklar açılınca inşallah bu beklenen tercihini yapacaktır. Milletimin şu ana kadar kampanyayı bir kenara bırakarak, milletimin sağduyuyla hareket edeceğine inanıyorum. Hava, çok yoğun bir katılım olacağını gösteriyor."

(HABER MERKEZİ)