Baydemir: Memleket kazansın

HDP'li vekiller oy kullanmaya başladı. Ankara'da oyunu kullanan HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir "Onurlu bir barışın kapısı açılsın" dedi. HDP Milletvekili Feleknas Uca ise seçmenlerden oylarına sahip çıkmalarını istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye anayasa değişikliğini oylamak için sandık başında. HDP'li vekiller yoğunluklu olarak oylarını Diyarbakır'da kullanıyor. HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir ise sandığı, Ankara’da gitti. Necla Kızılbağ Ortaokulu’nda oy kullandıktan açıklama yapan Baydemir "Yeni bir kapının açılmasına vesile olsun. Sonuç itibariyle demokrasi kazansın, özgürlükler kazansın, memleket kazansın. Onurlu bir barışın kapısı açılsın” dedi.

ÖNDER VE KÜRKÇÜ DE ANKARA'DA OY KULLANDI

Evresel'de yer alan habere göre, HDP Parti Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Kadın Sözcüsü Dirayet Taşdemir ile HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Nadir Yıldırım ve Ertuğrul Kürkçü Ankara'da aynı okulda oy kullandı. Çankaya’nın Dikmen semtinde bulunan Necla Kızılbağ Ortaokulu'nda oylarını kullanan milletvekilleri, oylarını “Hayırlı olsun” diyerek sandığa attı.  Oy kullandıktan sonra milletvekilleriyle birlikte açıklama yapan Baydemir, “Bir kez daha Hayırlı olsun, Hayırlara vesile olsun. Yeni bir kapının açılmasına vesile olsun. Sonuç itibariyle demokrasi kazansın, özgürlükler kazansın, memleket kazansın. Onurlu bir barışın kapısı açılsın” dedi.

Kılıçdaroğlu: Türkiye'nin kaderini oyluyoruzKılıçdaroğlu: Türkiye'nin kaderini oyluyoruz

'YENİ BİR KAPI AÇILSIN'

Bugün sandığa giren neyse kayıtlara geçenin de o olmasını istediklerini söyleyen Baydemir, en ufak bir çatışma ve husumetin yaşanmadığı bir referandum günü olmasını diledi. Referandum sonucunda “Hayır” sonucunun çıkacağının çok açık olduğunu söyleyen Baydemir, ülkenin yeni bir sayfanın açılmasına ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Bugün oy kullanmak kadar sandığa giren iradenin eksiksiz korunmasının da önemli olduğunu vurgulayan Baydemir, “Ben bir kez daha emek sarfeden çaba sarfeden ve bir hayır kapısı açılmasına katkısı olanlara şimdiden teşekkürlerimi, şükranlarımı ifade etmek istiyorum. İnşallah akşam büyük bir sevinç yaşayacağız. Ama yaşadığımız sevinç miskali zerre kadar komşularımızı rahatsız etmeyecek. Ben bir kez daha Hayırlı olmasını diliyorum, barışa özgürlüklere kapı aramasını diliyorum” diye konuştu.

DİYARBAKIR'DA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ

Öte yandan Diyarbakır'da oy verme işlemleri devam ediyor. Referandum nedeniyle belediye otobüsleri ücretsiz çalışıyor.

ziya2

HDP Diyarbakır milletvekili Ziya Pir, Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Ziya Pir, Güneydoğu'daki bazı seçim merkezlerinde polislerin CHP ve HDP'yi temsilen çalışan müşahitleri kasıtlı olarak sandıklardan uzaklaştırdığını söyledi.

UCA: OYLARA SAHİP ÇIKMAK ÖNEMLİ

HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ise Gaffar Okkan Anadolu Lisesi'nde oy kullandı. Uca, şunları söyledi: "Türkiye'nin kaderi bu seçimde belirleniyor. Arapların, Kürtlerin Türklerin bu ülkede yaşayan herkesin çok sesli çok kültürlü bir yaşam için, demokrasi ve barış yapılıyor bu referandum. Özgürlük yakındır, yakın zamanda özgürlük halayı çekeceğiz. Kimsenin kuşkusu olmasın."

feleknas

Sandık güvenliğinin çok önemli olduğunu söyleyen Uca, "Bu ülkede trafolara giren kediler ve hırsızlar var ne yazık ki. Buna rağmen halkımız oylarını kullanacak ve oylarına sahip çıkacak" dedi.

BAŞAK DEMİRTAŞ: BARIŞA GİDEN HER YOL HAYIRLI OLUR

Edirne Cezaevi'nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, referandum için Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde oyunu kullandı. Başak Demirtaş çıkışta, "Bu referandumun sonucu umuyorum ki; halkımıza, barışa, demokrasiye özgürlüğe giden yolda hayırlı olur" dedi.

DİYARBAKIR'DA YOĞUN İLGİ

Diğer yandan sabah saatlerinde başlayan oy verme işlemi Diyarbakır'da devam ediyor. Erken saatlerde oyunu kullanan yurttaşlar, havanın güzel olmasını fırsat bilerek parklarda vakit geçiriyor.

ERKENCİLER PARKLARDA

Erken saatte oyunu kullanan seçmenler, havanın güzel olmasını fırsat bilerek, okullara yakın parklarda vakit geçiriyor. Ancak burada da seçimin sonucunu tartışıyor ve değerlendirmelerde bulunuyorlar. Yıllardır seçimleri Diyarbakır'da izleyen gazeteciler de önceki yıllara göre referanduma ilginin yoğun olduğunu dile getiriyorlar. Gazeteciler, "İnsanlar referandumun ülkenin geleceğini fark ettiler, bu nedenle referanduma ilgi göstererek oy kullandılar" yorumunda bulundular.

Kriz masası kuran HDP'li siyasetçiler de ilginin yoğun olduğunu dile getirdiler.

park(HABER MERKEZİ)

Ankara'da sandığa ilgi yoğunAnkara'da sandığa ilgi yoğun

Referandumda Nusret tarzı oy kullanmaReferandumda Nusret tarzı oy kullanma