Erdoğan: ETA gibi yapmazlarsa yaşam hakkı yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ya silahları gömecekler ya da bu ülkeyi terk edecekler. O silahlar gömülmediği sürece, ETA gibi yapmadıkları sürece, bu ülkede onlara yaşam hakkı yok."

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa değişikliği için yapılacak referanduma bir gün kala İstanbul'un ilçelerinde miting düzenliyor.

İlk olarak Tuzla'da daha sonra Kartal'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'ye karşı olduğunu belirttiği bütün odakların hayır dediğini iddia derek, "O zaman biz doğru yoldayız" dedi. Erdoğan'ın mesajları şöyle:

YARIN DÖNÜŞÜM OLACAK: Marmaray'a, Avrasya Tüneli'ne Osmangazi Köprüsü'ne de hayır dediler. Türkiye'nin terör örgütlerinden nasıl kurtulmaya başladığını görüyoruz. İşte Pazar günü, yarın terör örgütüyle mücadelede de bir dönüşüm olacak. 16 Nisan'da da 15 Temmuz'da başlattığımız işi bitireceğiz. Oyumuzu kullanıyoruz. İlgili arkadaşlarımız bu aşamayı titizlikle takip edecekler. Unutmayın oy namusumuz. Burada taraflar yok partiler yok, bir tarafta ak var orada beyaz var. İnşallah bu yürüyüşü devam ettireceksiniz.

KONTROLLÜ KOLTUĞU ALTINDAN ALACAKLAR: Gazi Mustafa Kemal hem partinin genel başkanı hem cumhurbaşkanı değil miydi? Başbakan hem parti genel başkanı hem yürütmenin başkanı değil mi? Amaç kafaları karıştırmak. Bu defa kontrollü koltuğu altından alacaklar. O akşam darbecilerle konuşuyor ve kaçıyor. Herşey artık kayıtlarda yalan makinası olan Kılıçdaroğlu tutmuyor artık.

BİZ İLKLERİN ÜLKESİYİZ: Ne diyor, Erdoğan bana söyleseydi ben gelirdim. Ama ben millete çağrımı yaptım, millet geldi ama sen gelemedin. Bunlar her şeye hayır demeyi marifet sayıyorlar. Bunlar yeni havalimanına da hayır diyorlar. Biz artık ilklerin ülkesiyiz. Batı ondan çıldırıyor. Atalarımız ne demiş, 'İyilik yap at denize balık birmezse halik bilir.' Hiç endişe etmeyin biz sadece Rabbimizin huzurunda rükuda eğiliriz, secdede eğiliriz.

BUNLAR ÇÖZÜLÜR: Bu değişiklikle getirmek istediğimiz cumhurbaşkanlığı hükumet sistemi ülkemiz için. Başbakanlığım döneminde yeni anayasa için çalışmalar başlattık. Temsilcilerimiz 45 madda, 60 madde paraf etti. Cumhurbaşkanını ve hükumeti beş yılda bir millet belirleyecek. Şimdi tutmuş bu gençler Meclis'e giremez. Diyor ki girecek iki yıl görev yapacak daha sonra emekli maaşı alacak. Bu adama beş koyun ver kaybeder gelir. Bunlar çözülür bunlar problem değil. Dert kafaları karıştırmak.

ÜÇ PARTİYE ÇAĞRI: Buradan CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye sesleniyorum: Gelin yarın bu reformu sandıklardan çıkartalım ve Türkiye geleceğe sıçrayarak yürüsün. Tuzla'daki bu ilgi yarın neyin olacağını çok iyi gösteriyor. Milletimiz bunlara 16 Nisan'da hakettikleri dersi verecektir. Göreve geldiğimizde kişi başına milli gelir üç bin 500 dolardı ama şimdi 10 bin dolar.

BEDELİNİ ÖDEYECEKLER: Asıl sorun, Avrupa ülkelerinin bir bölümünün terör örgütleriyle mücadelemizden rahatsız olması. Gömüyoruz ya açtıkları hendeklere, çukurlara bu teröristleri gömmeye başladık ya rahatsızlık buradan geliyor. 20 ayda yaklaşık 11 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Bu onları çok rahatsız ediyor. Ya silahları gömecekler ya da bu ülkeyi terk edecekler. O silahlar gömülmediği sürece, ETA gibi yapmadıkları sürece, bu ülkede onlara yaşam hakkı yok. Çok çektik, bu milleti parçaladılar, bu ümmeti parçaladılar. Artık bunlara tahammül yok. Bedelini ödeyecekler."

AVRUPA ÜLKELERİNE ELEŞTİRİ: O itler, orada Hüseyin Kurt'umuzun baldırından adeta parça koparıyor. Şimdi de 'Bu işi uluslararası mahkemelere taşımayın' diye de haber gönderiyorlar. Nerede adaletiniz, nerede sizin hukuk anlayışınız, nerede sizin kadın haklarınız? Böyle olmayacak, yaptıklarınız yanınıza kar kalmayacak. Avrupa'nın, dünyanın neresinde olursa olsun, benim bir vatandaşım varsa, onun hakkını sonuna kadar korumak görevimdir."  (HABER MERKEZİ)