Yüksekdağ'dan referandum mesajı

Figen Yüksekdağ, cezaevinden referandum mesajı gönderdi. 'Hayır' demenin adeta yasaklandığını belirten Yüksekdağ, seçmenleri sandığa gitmeye çağırdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, cezaevinden  16 Nisan referandumu için  mesaj gönderdi.

HDP Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre Yüksekdağ, Kandıra Cezaevi'nden gönderdiği mesajına "Türkiye halkları referandum eşiğine geldi. Bu eşiği geçince aydınlığa mı karanlığa mı çıkılacağını oy verenler belirleyecek" diye başladı.

'HAYIR DEMEK YASAKLANDI'

Seçmenleri referandumda hayır demeye çağıran Yüksekdağ, şu ifadeleri kullandı: Tarihte eşi benzeri az görülen bir baskı ve eşitsizlik ortamında sandığa gidiliyor. 'Hayır' demenin yasak, 'hayır' diyenlerin tutsak olduğu koşullarda, faşizme inat kazanmaya inanarak en güçlü 'hayır' deme zamanı geldi. Şimdi nerede olursak olalım, aynı cesarette, aynı umutta, aynı ufukta buluşacağız. 'İçeride, dışarda, derste, sırada' aynı sesle haykıracağız. Farkımız ne olursa olsun, çoğul türkümüzü aynı sözle söyleyecek, herkesle birlikte hepimiz kazanalım diye 'hayır' diyeceğiz."

Figen Yüksekdağ savunma yapmadıFigen Yüksekdağ savunma yapmadı

'ZORLA GÜZELLİK OLMAZ'

Yüksekdağ, şöyle devam etti:"Hayır için sandık başına, görev başına! Halklarımız kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla; emek ve doğa, barış, özgürlük ve adalet savunucularıyla, rengarenk bir kararlılıkla 'hayır' demeye çağırıyorum. Gelin bir kez daha zorla güzellik olmayacağını haykıralım. Güzelliği ve geleceği oylarımızla, irademizle kazanalım.

Her 'hayır' oyu bugünden geleceğe sözümüz, tarihe basılmış mührümüz olsun.

Bütün Türkiye halklarını mutlaka sandığa gitmeye, hepimizin kazanacağı yolu açmaya çağırıyorum. Daima umutla, dirençle, birlikte." (HABER MERKEZİ)