Reuters'dan 'MHP silinecek' analizi

İngiliz haber ajansı Reuters'dan referandum yorumu: Bahçeli'nin Erdoğan'a arka çıkması MHP'ye o kadar destek kaybettirdi ki, olası erken seçimde parti barajında altında kalarak parlamentoya giremeyebilir.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya basınının Türkiye'deki anayasa referandumuna ilgisi sürerken, İngiliz haber ajansı Reuters bu kez MHP'yi ve referandumdaki tavrını mercek altına aldı. Ajans, referandumdan 'evet' çıkması halinde MHP'nin 'parlamentodan silinip gidebileceği' yorumunu yaptı.

'Erdoğan Türkiye'nin milliyetçi muhalefetindeki bölünmeden yararlanıyor' başlıklı haberde "Türkiye'deki milliyetçiler emektar liderinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın daha fazla yetki sahibi olma girişimine arka çıkması, muhalefetteki partisine o kadar destek kaybettirdi ki, parti parlamentodan silinip gidebilir. Bu da Erdoğan'a bir başka potansiyel zafer sunar" denildi.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Erdoğan'ı destekleme yönündeki 'ani karar değişikliği'nin partiyi böldüğüne dikkat çeken ajans, MHP'nin genel seçimlerde yüzde 10 barajını geçemeyeceği yorumunu yaptı. Ajans, şöyle devam etti: "Halk oylamasında 'evet' oyunu garanti altına alırsa, Erdoğan'ın erken seçim çağrısı yapmak için bir gerekçesi olacak. Zira, uzun zamandır istediği yeni yetkiler ancak yeni cumhurbaşkanlığı ve meclis seçimleri sonrasında yürürlüğe girecek. Eğer MHP meclisten silinirse, Erdoğan daha da güçlü bir pozisyonda olacak. Böyle bir durumda, AK Parti mecliste daha da büyük bir çoğunluk sahibi olacaktır." (Dış Haberler)