Kadın siyasetçilerden Soylu’ya tepki

HDP'nin tutuklu kadın vekilleri ve Selma Irmak, Soylu’nun HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ hakkındaki sözlerine tepki gösterdi. Vekiller "Yüksekdağ hakkındaki cinsiyetçi ve saldırgan açıklamalarını kınıyoruz” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu milletvekillerinden Meral Danış Beştaş, Nursel Aydoğan ve Selma Irmak ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkındaki söylediği “Dört duvar verdik, istediğine yaslansın” sözlerine tepki gösterdi.

'KADINLAR HAYIR DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ'

Kadın politikacıların gönderdiği mesajda şöyle denildi: “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Eş Genel Başkanımız Figen Yüksekdağ hakkındaki cinsiyetçi ve saldırgan açıklamalarını kınıyoruz. Bakan, bu açıklamasıyla tutuklama kararının nasıl ve hangi saiklerle verildiğini bir kez daha itiraf etmiştir. AKP’nin kadın düşmanı, ayırımcı politikasının bir örneği olan bu sözlerin sahibi Soylu'ya, tarihin baskıyla iktidar kuran muktedirlerin trajik sonlarına dair onlarca örnekle dolu olduğunu hatırlatmak isteriz.

Yüksekdağ'la siyaseten başa çıkamadıkları için küfür ve cinsel saldırı ile intikam almaya çalışıyorlar. Yüksekdağ’ın şahsında tüm kadınları hedef alan suç niteliğindeki bu çirkin saldırıya karşı tüm Türkiyeli kadınları tepki göstermeye ve kadın düşmanı eril iktidara ‘HAYIR’ demeye davet ediyoruz.”