'Eşit mücadele edemiyoruz bari bunu yapmayın'

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, Adana'da 'hayır' afişlerine yönelik saldırılara tepki gösterdi. Barut "Eşit koşullarda mücadele edemiyoruz bari afişlerimize saldırmayın” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Adana'da CHP'nin 'hayır' kampanyası afişleri yırtıldı. Sabah saatlerinde afişlerin yırtıldığını gören CHP İl Başkanı Ayhan Barut "Eşit mücadele edemiyoruz bari afişlerimize saldırmayın. Bu kadarı da olmaz” diyerek tepki gösterdi.

Adana'daki hayır çalışlarına yönelik olağanüstü bir saldırının olduğunu söyleyen Adana CHP İl Başkanı Ayhan Barut, “Artık bu kaçıncı saldırı sayamıyoruz. Adana'da devlet ve belediye 'evet' çıkması için yoğun bir şekilde çalışıyor, bu doğrultuda çok yoğun pankart ve afişleme çalışması yapıyor. Ben de diyorum ki neyi kullanırlarsa kullansınlar milletin sağduyusu, Cumhuriyet sevdası ve Atatürk sevgisi galip gelecek” şeklinde konuştu.

afis

'PARAYLA EVET OLMAZ'

Hayır afişlerine yönelik saldırılara tepki gösteren Barut “Adana'ın sadece bir yerinde değil, Adana'nın bütün yerlerinde 'hayır' afişlerimize saldırı var. Onlar maddi güçlerini sergiliyorlar. Ama bilmiyorlar ki parayla 'evet' olmaz. Milletin kalbindeki, yüreğindeki Cumhuriyet ve Atatürk sevdasını silip atamazlar. Değil Adana'da Türkiye'nin her tarafına Hakkari'den Kırklareli'ye kadar 'evet' döşeseler de yine milletin içerisindeki Atatürk sevdası galip gelecek. Adana'da referandum sürecinin sonuna sağduyu ile geldik, bu şekilde de sandığa gitmeyi düşünüyoruz. Bütün halkımızı ve milletimizi sağduyuya davet ediyoruz. Seçimlerde eşitlik ilkesi vardır. Eşit mücadele etmek istiyoruz ama eşit mücadele edemiyoruz bari afişlerimize saldırmayın. Bu kadarı da olmaz” dedi.

'HAYIR, HALK HAREKETİNE DÖNÜŞTÜ'

Adana'da 'evet' için devletin ve yerel yönetimlerin bütün imkanlarının kullanıldığını söyleyen Barut açıklamalarını şöyle sürdürdü "Hayır oylarının artışına karşı karşımızda hırçınlaşan, agresifleşen bir yapı görüyoruz. Biz 80 milyon biriz felsefesiyle kampanya yürütmek istiyoruz ama maalesef bir 'evetçi' ve bir 'hayırcı' kutuplaşması oluştu. 3 aydır köylerde, kahvelerde, sokaklarda ve bütün alanlarda geziyoruz. Hayırın kazanacağını görüyoruz. 'Hayır' oyları arttıkça 'evetçiler' hakaret ediyorlar, agresifleşiyorlar. Televizyonlarda, gazetelerde, radyolarda tehdit ediyorlar.”