Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez anket oranlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı televizyon programında anket oranlarını hakkında konuştu. Anketlerde "evet" oylarının önde olduğunu söyleyen Erdoğan, "Oranı 55'in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TRT yayınına katıldı. Erdoğan, referandum anketleriyle ilgili ilk kez rakam açıkladı.

Kendisine gelen referandum anketlerinin hepsinde "evet" oylarının önde olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bakıyorsunuz aralarında birer, ikişer, üçer puan var. Bunların içerisinde açık ara olanlar da var. Pazar günü öyle zannediyorum ki, çok çok farklı bir netice de 'evet' lehinde gelebilir. 'Evet' lehinde çıkacak olan bu netice, milli iradenin bu yeni yönetim sistemini ne denli benimsediğini de ortaya koyacaktır. Oranı 55'in altında gösterenler de var, 55-60 aralığında gösterenler de var" şeklinde konuştu.

'SEN HDP ÜYESİ MİSİN?'

Erdoğan, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) İnsan Hakları Ofisi Direktörü Michael Link'in referandum süreci hakkındaki açıklamasını eleştirdi. Erdoğan, şunları söyledi:

"Hayır kampanyalarının sürdüğünü söyledi. Ondan sonra HDP’nin 13 vekilinin cezaevinde olmasına dönük sıkıntılar gibi. Sen bir defa HDP'nin üyesi misin? Devlet CHP'ye de para yardımı yapıyor, aynı oran olarak eşit oranda, diğer partilere de HDP'ye de ciddi manada para veriyor. Birinci derecede para alan devletten AK Parti'dir, ikinci derecede CHP'dir, üçüncü derecede HDP'dir. Bunlar aldıkları parayı nerede kullandılar? Seçim kampanyasında mı kullandılar? Bunlar aldıkları paraları dolaylı yollarla dağa gönderiyorlar, sıkıntı burada" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu da anket açıkladıKılıçdaroğlu da anket açıkladı

FETULLAH GÜLEN'İN İADESİ

ABD'de yaşayan Fetullah Gülen'in iadesi hakkındaki soruya Erdoğan, "Ümidimi kaybetmek istemiyorum, yani hala ben bu ümidimi koruyorum" cevabını verdi. Gülen'le ilgili talepleri ilettiklerini kaydeden Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

"Temennim odur ki, Amerika bu yanlışı görmüştür. Dolayısıyla artık bu şarlatanı ülkesinde barındırıp, başına bela etmemeli. Tabii bu şarlatanla beraber, bu şarlatanın bütün yavruları da orada. Orada karargahı kurmuşlar. Charter Schoollardan 750 milyon dolar yılda gelir elde ediyor. Ve bunların hepsi muvazaalı gelirler. Bütün bunlar nereye harcanıyor? İşte bakıyorsunuz, kongre üyelerine bunların paralar verdiğini, bunların tespit edilerek, biz bunların hepsini kendilerine ilettik. Dosyalar, vesaire bunların hepsi, 80-85 koli evrak gönderdik. Ama nedense bunları idari bir tasarrufla dahi bu adamı hala içeri almayışları düşündürücü."

'HERKES HADDİNİ BİLECEK'

"Buradan terörist kaçıyor Yunanistan’a gidiyor. Hala o teröristler el bebek gül bebek hala saklanıyorlar. Böyle bir şey olabilir mi? Biz sizinle NATO’da beraberiz, müzakereleri yürüttüğümüz AB’de sizlerle görüşüyoruz, komşumsun... Bütün bu olaylar ortadayken sen kalkıp da benim düşmanıma dost olmaya kalkarsan kusura bakma. Pazardan sonra Sayın Başbakan’la, hükümetimizle oturup konuşacağız bunları. Çünkü Avrupa Birliği’nin 54 senedir bize çektirdiği çile yeter. 54 sene, böyle bir ülke yok. Hiçbir ülkeye bunlar böyle çile çektirmediler. Türkiye herhalde bunların şamar oğlanı değil, herkes haddini bilecek."

'HEPSİ İSTİHBARAT RAPORLARINDA VAR'

"Bizim bayrağımızı kongre salonlarında asmayan namertler var. Yurt dışına gitmeyin, burada yapılan kongrelerde asmıyorlar. Ey milletim yanlışa düşme, bizim bayrağımızı kongrelerinde salonlarına asmayacak kadar ihanet içerisinde olanlar var. İstiklal Marşı söylemeyecek, söyletmeyecek kadar ihanet içerisinde olanlar var. Siz İstiklal Marşı’na karşıysanız bunu bilemem. Bu vatanda kimse operasyon yapamaz. Bu alçaklar yeri geldi kendileri için bazı bölgeleri tırpanlamaktan bahsettiler mi bahsettiler. Oralar mezar olmaya başladı geri vitese sardılar. Bunlar hayırcı, bunlar müşterek çalışıyorlar. Nerede bu eyalet, böyle bir şey olabilir mi? Bunların hepsi kafa karıştırmaktır. Kılıçdaroğlu bunlara sarılıyor. Kılıçdaroğlu, sen benim söylediğime bak, Sayın Başbakan'ın ağzından çıkana bak. Hakkari’ye Türk bayrağı ile gidemedin. HDP’ye güvendin onlarla beraber miting yaptın. Bunların hepsi istihbarat raporlarında var. Sen kimi aldatıyorsun? Çok aldattın bugüne kadar bu insanları ama bundan sonra aldatamayacaksınız."

'KASETLE GELDİ, CD İLE GİDER'

"'Denize dökeriz' lafı bu kampanyada en çirkin, en adi, en alçakça söylenebilecek bir ifade. Türk siyasi hayatı içerisinde en kıdemli parti olan CHP adına, bir kara lekedir. Baykal’ın 'hayır çıktığı zaman denize dökmüş kadar sevineceğiz', bu kadar deneyimlisin, bu da tabi çok çirkin bir ifade. Bunları kendilerine yakıştıramadığım gibi başındaki zatı zaten konuşamama gerek yok. Partinin olumsuzluğa giden kaderinin baş aktörü. Kasetle geldi büyük ihtimalle de CD ile gider, olayı bu. Çok da muhatap almaya gerek yok." (HABER MERKEZİ)