Meral Akşener: Beni öldürmek için 3 kişi görevlendirilmiş

Meral Akşener, referandumda "evet" çıkması halinde, hükümetin PYD ile görüşme yapacağını iddia etti. Akşener, "Hayır çıkmasın, Rusya'nın, Amerika'nın talebiyle YPG ve PYD masaya otururlar" şeklinde konuştu. Akşener, emekli bir hakimin kendisine "3 kişi görevlendirilmiş sizi vuracaklarmış" dediğini belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - MHP'den ihraç edilen Meral Akşener, Isparta'da konuştu. Akşener, 3 kişinin kendisinin öldürmek için görevlendirildiğini öne sürdü.

Meral Akşener, "hayır" kampanyası için Isparta'ya gitti. Burada konuşma yapan Akşener, "Bir kişiye savaş yapma yetkisi, eyalet kurma yetkisi, örtülü ödeneği istediği gibi harcama yetkisi; vali, kaymakam, rektör, emniyet müdürü, hakim, savcı atama yetkisi ve aynı kişi bir partinin de genel başkanı. Bütün bunlara baktığınız zaman böyle bir yetkiyi kocama da vermem oğluma da vermem" dedi.

'KÜRDİSTAN KURULMASIN DİYE'

Akşener, referandumdan "hayır" çıkmaması Türkiye'nin, Rusya ve ABD'nin talebiyle PYD ve YPG ile Cenevre'de masaya oturacağını iddia etti. Meral Akşener, şunları söyledi:

"Bir kere 'evet' derseniz bir daha bu ülkede seçimler sadece tiyatro olur. Onun için hepimiz, hepiniz inşallah çocuklarımız için kadınlarımız için ülkemiz için Kürdistan kurulmasın diye, eyaletlere bölünmesin diye... Buraya yazıyorum. 17 Nisan'dan itibaren eğer 'hayır' çıkmasın, net bir şekilde söylüyorum. Rusya'nın talebiyle, Amerika'nın talebiyle YPG ve PYD ile Cenevre'de masaya otururlar. Suriye'dekini tanırlar. Barzani'yi zaten tanıdılar ve sonuç itibariyle kala kala Türkiye'nin güneydoğusu kalır ki onu da haydi haydi verirler. Eyalet kurma yetkisinin verildiği, savaş açma yetkisinin verildiği bir anayasaya aziz Türk milleti 'hayır' diyecek."

'YAYINLAMAYAN NAMERTTİR'

Emekli bir hakimin kendisini aradığını belirten Akşener, "Sabah emekli bir hakim arkadaş aradı. Dedi ki '3 kişi görevlendirilmiş sizi vuracaklarmış.' Ben de güldüm 'gelsinler görsünler' dedim. Sonra başka bir arkadaş aradı, üst düzey bir bürokrat, emekli. O da dedi ki 'sizle ilgili bir kağıt yayınlanacak FETÖ terör örgütüyle 17-25 Aralık 2013'te bir konuşma metnini oraya yazmışlar.' Ona da güldüm. Yayınlamayan namerttir. Ama iftira eden, korkutmaya çalışan, hakaret eden de elinde belge bilgisi olmadan hakaret eden de şerefsizdir, namussuzdur, ahlaksızdır"

'ERKEK OLARAK BİR KADINDAN KORKMAYA UTANMIYOR MUSUNUZ?'

Bir cenazede üst düzey bir bürokratla konuştuklarını dile getiren Akşener, "'Yeni bir bilgi aldım bir dosya hazırlanmış Balgat çok gayret ediyormuş fakat tutuklanıp tutuklanmama konusunun ne getirip ne götürdüğü hesaplanmakta o konuda bir karar verilemediği için henüz belli değil' dedi. Ben de dedim ki 'benim çantam hazır.' Onlardan korkan onlar gibi olsun. Onlara seslenmek isterim. Ey muktedirler ben bir fakir gariban kadın olarak sizden korkmuyorum da siz adam olarak, erkek olarak benden korkmaya utanmıyor musunuz? Niçin belden aşağı vurursunuz" ifadelerini kullandı. (ISPARTA/DHA)