Baykal: 200 devlette böyle yetki yok

Referanduma sunulan anayasa değişikliğiyle 'Kaddafi, Esad, Saddam düzeni'nin Türkiye'ye getirilmek istendiğini söyleyen Deniz Baykal "Dünyadaki 200 devletten hiçbirinde olmayan yetki ve hükümranlık tek adama verilmek isteniyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, referandum çalışmaları kapsamında Nazilli'de halka seslendi. Referanduma sunulan yeni anayasanın tek adam düzeni olduğunu anlatan Baykal, "Getirilmek istenen düzende Türkiye'de artık milletin sözü geçmeyecek, tek adamın sözü geçecek. Gelmiş geçmiş bütün anayasalardan farklı olarak dünyadaki 200 devletten hiçbirinde görülmemiş olan bir kudreti, yetkiyi, hükümranlığı tek adama veren bir anayasa. Meclis'in sahip olduğundan ötesine sahip. Meclis'ten daha kuvvetli. Meclis'i budamışız oraya vermişiz. Buna hangi ihtiyaç var?" diye sordu.

Milletin egemenliğinin kaldırılmak istendiğini savunan Baykal, "Kaddafi, Esad, Saddam gibi bir tek adam düzenini Türkiye'ye getireceğiz. Çocuklarımıza miras olarak emanet edeceğiz öyle mi? Bölmeye kalkmayın bu milleti" dedi ve ekledi: "Bölüyorlar işte Suriye'de ne oluyor? 15 yıldır devletin kaymağını yiyenler, 'Milletin tepesinde yeni devlet kucağız' diyorlar. Kimsenin topraklarımız üzerinde bir devlet kurmasına izin vermeyeceğiz. 'Evet' çıkarsa kimin ne olacağı belli değil."

(DHA)