Vekil Taşdemir'e yakalama

HDP'li Dirayet Taşdemir KCK davasına gelmedi. Vekil için yakalama kararı çıkarıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "KCK Ana Davası"nda yargılanan ancak milletvekili olduğu için dava dosyası ayrılan HDP Milletvekili Dirayet Taşdemir hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Diyarbakır'da görülen, "KCK Ana Davası"nda yargılanan ancak milletvekili seçildikleri için yargılamaları durdurularak, dava dosyaları ayrılan HDP milletvekilleri Çağlar Demirel, Osman Baydemir, Dirayet Taşdemir, Ahmet Yıldırım, Besime Konca, Alican Önlü, Nadir Yıldırım ve Selma Irmak'ın da aralarında bulunduğu 29 siyasetçinin Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşması görüldü. Milletvekillerinin katılmadığı duruşmada avukatlar hazır bulundu. Dava dosyasına gelen evrakların okunmasıyla başlayan duruşmada savcı mütalaayı okudu.

Daha önce hakkında zorla getirme kararı verilen Taşdemir'in yapılan bütün aramalara rağmen bulunamadığını belirterek, hakkında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Dihaber'im haberine göre, avukat Cihan Aydın ise milletvekillerinin alınan ses kayıtlarının bilirkişi incelemesi için TRT'ye gönderildiği konusunda duyum aldıklarını belirterek, "Buna itiraz ediyoruz. TRT'de hazırlanacak raporların güvenirliği konusunda endişelerimiz var. Bu ses kayıtları ile ilgili raporların aldırılması için Adli Tıp Kurumu'na gönderilmesini istiyoruz" dedi.

Avukat Mesut Beştaş ise Dirayet Taşdemir hakkında verilecek yakalama kararının siyasete yönelik müdahale olacağını belirterek, Taşdemir'in bir sonraki duruşmada hazır edebileceklerini söyledi.

YAKALAMA KARARI

Avukat savunmalarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmaya gelmediği için daha önce hakkında günsüz olarak zorla getirme kararı verdiği Taşdemir hakkında savunmasının alınması için yakalama kararı çıkardı. Milletvekillerinden alınan ses kayıtlarının analizi için TRT'ye gönderilmesine hükmeden mahkeme, aralarında KCK Yürütme Konseyi üyesi Sabri Ok ile Nurettin Demirtaş'ın da bulunduğu 22 kişi hakkında verilen yakalama kararının infazının beklenmesine hükmetti. Mahkeme Mayıs ayında görülecek duruşmada, tutuklu HDP milletvekilleri Besime Konca, Çağlar Demirel ve Selma Irmak'ın tutuklu bulundukları cezaevlerinde SEGBİS yoluyla hazır edilmesine karar verdi.