Akşener'den 'etek' eleştirisi: Ananızın yüzüne nasıl bakacaksınız?

Akşener, etekli protesto talimatı verenlere seslendi: Gencecik çocukların ellerine eteklik verip gönderenler, akşam analarınızın eşlerinizin kızlarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız?

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - MHP'de muhalif kesimin en etkili isimlerinden Meral Akşener referandum kampanyası kapsamında Ankara'da kapalı salon toplantısı düzenledi. Ankara Valiliği tarafından miting izni verilmediği için Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda salonda Atatürk ve MHP kurucu genel başkanı Alparslan Türkeş'in posterleri yer aldı. Salonda sık sık İzmir Marşı çalındı.

Referandum kampanyası kapsamında 54 ili dolaştığını belirterek sözlerine başlayan Akşener, kendilerine çıkarılan engelleri eleştirdi. Bu sırada salonda "yuh" sesleri yükselince Akşener, müdahale etti. Akşener, "En büyük yuhu, 16 Nisan'da 'hayır' diye çarpacaksınız yüzlerine. Programlarımızı engelleyebilirsiniz ama bizi kalplerden nasıl sökeceksiniz? Dağ olsanız etrafınızdan dolaşır, taş olsanız üzerinizden atlar gideriz. Biz Türk milletiyiz" dedi.

BAŞBAKANA 'HAYIR DİYEN TERÖRİST' YANITI

"Hayır diyen terörist" söylemini eleştiren Akşener, çözüm sürecinde yaşananları hatırlatarak, "terörist arıyorsanız önce sağa sonra sola sonra da aynaya bakacaksınız" dedi. "Hayır diyen FETÖ'cü" söylemini de benzer sözlerle eleştiren Akşener, "Tavsiyem sağa bakın sola bakın aynaya bakın FETÖ'cü kim göreceksiniz" dedi.

'BAŞBUĞ BAŞKANLIK İSTİYORDU' İDDİASI

Ölümünün 20. yılında Alparslan Türkeş'i anan Akşener, Türkeş'in başkanlık istediği yönündeki propagandayı, "ayıp" olarak nitelendirdi. Akşener, "Başbuğ 80 öncesinde hızlı hareket edilecek demiştir ama bu getirilen 18 maddeyle ilgisi yoktur" dedi.

ETEK PROTESTOSUNA TEPKİ

Akşener, Bolu programında kendisine yönelik etekli protestoyu da sert bir dille eleştirdi. Akşener şunları söyledi: "Ayakkabı, etek atanlara bir şey söylemiyorum. Ama size bu talimatı verenlere yazıklar olsun. Evet ben eteklik giyiyorum. Çünkü kadınım. kadınları eksik etek mi görüyorsunuz? 100 sayfa tarih okuyun. Nene Hatun'u nereye koyacaksınız. Şerife Bacı'yı, asenaları nereye koyacaksınız? Gencecik çocukların ellerine eteklik verip gönderenler, akşam analarınızın eşlerinizin kızlarınızın yüzüne nasıl bakacaksınız. Ben sizden korkmuyorum. Siz benden, asenalardan utanmıyor musunuz?"

AVUKATI FETÖCÜ İDDİASI

Avukatının FETÖ gerekçesiyle tutuklandığı haberlerini de eleştiren Akşener, "Merhaba dediklerimiz nedeniyle suçlanıyorsak 4 yaveri FETÖ nedeniyle tutuklananlar var. Beni yargılayın. Ama o yaverleri seçenler de yargılanmalı" dedi.

ERDOĞAN İNATLAŞMAZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yakından tanıdığını söyleyen Akşener, "Hayır çıkarsa Erdoğan inatlaşmaz. Ülkücülerle bir inatlaşan var o da Bahçeli" dedi.