'Şeytan taşlamaktan vakit kaldıkça muazzam eserler yaptık'

Başbakan Binali Yıldırım, 14 yıllık iktidarları boyunca çeşitli engellerle karşılaştıklarını öne sürerek, "14 senedir bu işleri yaptık ama burnumuzdan getirdiler" dedi. Yıldırım, CHP liderine de "Kılıçdaroğlu'nun 82 model arabası işe yaramıyor" sözleriyle yüklendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Başbakan Binali Yıldırım, '14 yıllık iktidarları boyunca engellemelere rağmen gece gündüz çalıştıklarını' söyledi.  Yıldırım, "14 senedir bu işleri yaptık ama burnumuzdan getirdiler. Binbir engelle karşılaşarak, engelleri aşa aşa bu işleri yaptık. Şeytan taşlamadan vakit kaldıkça Türkiye'ye bu muazzam eserleri kazandırdık. Engelli koşu yaparak geliyoruz. Şimdi 16 Nisan'da inşallah kararımız net, oyumuz 'evet' olacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin en büyük 2'nci İçme Suyu Projesi olan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nce yapılan Düzbağ Projesi'nin temel atma törenine katıldı.

Açılış törenindeki konuşmasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Suriye konusundaki açıklamalarını da eleştiren Başbakan Yıldırım şöyle devam etti:

"Size bir takım yalan yanlış bilgiler veriyorlar, farkındayım. Efendim; 'Suriyeliler, şöyle olacak, böyle olacak' diye kafanızı karıştırıyorlar. Külliyen yalan, külliyen iftira. Gaziantep ensar şehirdir, ensar. Misafirpeverdir. Zordakine, dardakine kucak açtınız, gönlünüzü açtınız Allah sizden razı olsun. Şimdi de Türkiye olarak Suriye'deki sorunları çözmek için Fırat Kalkanı'yla Gaziantep’imizi Kilis’imizi burada yaşayan siz vatandaşlarımızı füze ve roketlerden emniyetli hale getirmek için oralara gittik, oraları da düzene soktuk. Kılıçdaroğlu diyor ki; 'ne işimiz var orada?' Sen bu işlerden anlamazsın. Sen kahvecilerle otur, onlara yalanlarını dolanlarını anlat. Biz yolları yaptık, yolları böldük ve hayatları birleştirdik. Yolları birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Ama yapamadığımız bir yol kaldı onu da siz yapacaksınız. O da demokrasi yolu, anayasa yolu. 16 Nisan'da bu 82 yılından kalan stabilize yolu otoyola çevirmeye hazır mısınız? Otoyol olduğu zaman artık engel yok basıyorsun gaza gidiyorsun. Kılıçdaroğlu'nun 82 model arabası artık işe yaramıyor, yeni araba lazım, yeni yol lazım."

Başbakan Yıldırım konuşmasının ardından telekonferans yöntemiyle bağlandığı Düzbağ proje alanında ilk borunun kaynak edilişini izledi.

(DHA)