Baluken'i tahliye etti düz hakim oldu

HSYK kararnamesi yayınlandı. Baluken'i tahliye eden Mahkeme Başkanı Cem Boztaş, düz hakim oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'i tahliye eden Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cem Boztaş, düz hakim yapıldı. Boztaş, Anayasa Mahkemesi'nin Mustafa Balbay kararını gerekçe göstererek HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'i 30 Ocak günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye eden Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanlığını yapıyordu.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu 1'inci Dairesi'nin dün akşam saatlerinde açıklanan 517 sayılı Adli Yargı Kararnamesi ile 31 hakim ve savcının görev yerleri değiştirildi. 15 Temmuz darbe girişimi ardından açılan ve genellikle anayasal suçlar ve terör dosyalarına bakan Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cem Boztaş da HSYK kararnamesi ile Ankara Hakimliği'ne atandı. Boztaş'ın Diyarbakır Cumhuriyet Savcısı olan eşi Binnur Uçar Boztaş ise Yargıtay Tetkik Hakimliği'ne atandı.

Baluken’in tedavisine kelepçe engeliBaluken’in tedavisine kelepçe engeli

Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Cem Boztaş, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu olan HDP Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'i, Anayasa Mahkemesi'nin daha önce Mustafa Balbay ile ilgili verdiği kararı gerekçe göstererek 30 Ocak günü tutuksuz yargılanmak üzere tahliye etmiş, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın itirazı üzerine Baluken üst mahkeme konumunda olan 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce yeniden tutuklanmıştı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutuklandığı davanın yargılamasını da yapan Boztaş, dosyanın güvenlik gerekçesiyle başka ile nakli için Adalet Bakanlığı'na başvurmuş, bunun üzerine Demirtaş'ın yargılaması Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'ne nakledilmişti. (DİYARBAKIR/DHA)

İdris Baluken bir davadan beraat ettiİdris Baluken bir davadan beraat etti